Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За вами - майбутнє рідного міста, - мер Юрій Вілкул привітав школярів і студентів з початком нового навчального року

Створено: 2017-09-01 14:51:55Оновлено: 2017-09-01 14:55:26

У Кривому Розі перший дзвоник пролунав для понад 65 тисяч учнів та близько 30 тисяч студентів. Вперше за парти сіли быльше 7 тисяч першокласників.

На церемонії посвяти в студенти першокурсників Криворізького національного університету та педагогічного університету мер Юрій Вілкул підкреслив: «За вами - майбутнє рідного міста. Від вашої наполегливості, прагнення до знань, бажання розвиватися -  залежатиме, яким воно буде. Тому, наше завдання - створити для молоді всі умови для отримання якісної освіти, творчості та наукової діяльності. Аби в перспективі – ви  залишилися в Кривому Розі і разом працювали на його розвиток».

У Кривому Розі до нового навчального року у всіх школах, дитячих садках та позашкільних установах були проведені ремонти.

До кінця 2017 року буде відкрито два навчально-виховних комплекси з дошкільною освітою на базі шкіл №13 й №128, в дитячих садках створено 6 додаткових груп. Також, буде відкрито перший в місті Центр дитячого розвитку на базі колишнього дитячого садка №243 для малюків з особливими потребами.

Заступник директора школи № 124 Лариса Снегова сказала: «Я працюю в школі понад 20 років. Різні часи довелося переживати, але зараз, коли по всій Україні закриваються школи, дитячі садки, держава недофінансує освіту, по суті, переклавши все на плечі місцевого самоврядування, в нашому місті ми відчуваємо стабільність і впевненість. Збережені всі дошкільні установи, дитячо-юнацькі спортивні школи, завдяки підтримці міста ми вчасно і в повному обсязі отримуємо зарплату і всі належні виплати та надбавки. Новий навчальний рік ми зустрічаємо з оптимізмом, і сподіваємося. що він буде вдалим як для нас,  для й для учнів».

Довідково:

З 2017 року на державному рівні скорочено фінансування освіти. Кошти передбачені тільки на оплату праці педагогічних працівників. Ні на технічний персонал, ні на ремонти, ні на витратні матеріали не виділяється жодної копійки. Як наслідок,1300 співробітників криворізьких шкіл могли залишитися без зарплати. Місто взяло на себе необхідні витрати по утриманню загальноосвітніх шкіл, інтернатів. На освіту направлено 33% міського бюджету. Повністю забезпечена заробітна плата працівникам освіти з урахуванням її підвищення. Крім цього, за дорученням мера Юрія Вілкула в Кривому Розі діє на максимальному рівні (в розмірі 20%) надбавка за престижність праці педагогічним працівникам. Також збережено безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів у загальноосвітніх закладах, безкоштовне харчування учнів з багатодітних сімей, які опинилися в скрутному становищі, дітей студентських сімей, а також дітей та учнів, батьки яких задіяні або загинули в зоні проведення антитерористичної операції


 

01 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради