Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для підтримки підприємців в Кривому Розі діють преференції для малого і середнього бізнесу

Створено: 2017-09-01 15:38:42Оновлено: 2017-09-01 15:41:18

Під час зустрічі з підприємцями міста мер Юрій Вілкул привітав їх з професійним святом, що відзначатиметься цієї неділі - 3 вересня.

За п'ять років у Кривому Розі було відкрито 300 нових об'єктів бізнесу, тільки з початку цього року - близько 50, створено понад 5 тис. нових робочих місць.

Директор підприємства «С.Ірена» Ірина Мірошниченко сказала: «Не зважаючи на важкий час, в рідному місті ми відчуваємо турботу про нас і максимальну підтримку там, де це можливо. Зокрема,  йдеться про місцеві податки  та збори. Радує, що в нашому місті між владою і бізнесом налагоджений конструктивний діалог, створені відкриті та прозорі умови для ведення бізнесу».

Міська влада всіляко сприяє розвитку малого та середнього бізнесу. Зокрема, знижено податковий тиск на підприємців Кривого Рогу. Наприклад, ставки єдиного податку у місті для підприємців 1-ї і 2-ї груп знижено відповідно до 8-17% при максимально встановлених законодавством 10-20%. Як преференція для інвалідів, які здійснюють діяльність самостійно і підприємців, які оформили трудові відносини з 10 працівниками передбачена 50% пільга від ставки єдиного податку. А щодо податку на нерухомість то  за максимальною ставкою встановленою законодавством 2% до мінімальної заробітної плати, в місті знижені ставки від 0,1% до 1,0%.

На зустрічі з підприємцями міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Ми добре розуміємо, наскільки важко зараз бізнесу. Вам доводиться, фактично, боротися за збереження своєї справи. Хочу вас запевнити: місто завжди підтримувало  і буде підтримувати вас, створювати комфортні умови для розвитку бізнесу в Кривому Розі».

Щороку  приймається міська програма підтримки підприємництва. Вперше в цьому році за завданням мера Юрія Вілкула, для розвитку малого та середнього бізнесу, місто компенсує суми від процентної ставки за кредитами банків для підприємців, які створюють нові робочі місця. За одне робоче місце при кредиті 50 тис. грн. підприємець може отримати компенсацію 4 750 тис. грн. За два робочих місця - 9 тис. 500 грн. Максимальна сума кредиту за цією програмою – до 300 тис. грн. Вже визначені перші переможці даної програми.

Також, у 2017 році стартував муніципальний проект «Workshop» («Вчити роботі»). «І в рамках цієї спільної роботи наші підприємці влаштовують тренінги для студентів», - сказала начальник управління розвитку підприємництва Ірина Рижкова.

Крім того, в 2017році запрацювала нова муніципальна послуга «Новий суб'єкт – новий об'єкт». Майбутнім підприємцям не потрібно ходити по інстанціях і службах, збирати різні довідки та стояти в чергах. Все це вони можуть отримати у  Центрі муніципальних послуг.


 

01 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради