Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

1 вересня шкільний дзвоник пролунав для більш ніж 60 тисяч криворізьких хлопців та дівчат

Створено: 2014-09-01 16:49:08Оновлено: 2014-09-02 09:01:10

Вперше поріг загальноосвітніх закладів міста переступило 7028 першокласників. Для майже 4 тиcяч учнів-випускників цей навчальний рік буде останнім шкільним.

Вперше поріг загальноосвітніх   закладів міста переступило  7028 першокласників. Для майже 4 тиcяч учнів-випускників цей навчальний рік буде останнім шкільним. Разом із криворізькими дітьми до школи пішли і їхні однолітки зі східних  регіонів -  406  учнів, серед них  більше 30 - першокласників.

Коли йдеться про долю дітей, їхню безпеку і захист, освіту, виховання - не повинно бути  жодних  дрібниць.  Така принципова позиція міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула і вона  підтверджується конкретними діями. Кривий Ріг  став першим  містом в Україні, який почав оздоровлювати дітей із Донецької та Луганської областей. З притаманною увагою і турботою криворіжці підійшли і до того, щоб ці діти не мали перерви у навчальному процесі, щоб, як завжди,  День знань  для   них  був  святом. 

«Ми розуміємо, наскільки важливе і відповідальне завдання стоїть перед  кожним педагогом – не лише  дати  знання  дітям, але,  в першу чергу, оточити  їх  любов’ю і теплом, - говорить  директор  загальноосвітньої  школи-інтернату  № 9 з посиленою спортивною підготовкою  Олександр Кутаєв - у нашому закладі  навчатиметься 27 дітей із Горлівки. Вони встигли потоваришувати з іншими  вихованцями. Разом із новими друзями  планують займатися  спортом: плаванням, боротьбою, грати  у футбол.   Хлопці та дівчата  перебуватимуть у нас стільки,  скільки потрібно.  Наш обов’язок  - допомогти   дітям!»

На свято першого дзвоника до вихованців цього закладу завітало багато гостей.  Зокрема, з  Днем знань  їх привітав голова фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул. Поспілкувався з дітьми з Горлівки, відповів на їхні запитання – про  історію міста, його особливості, торкнувся і проблем сьогодення. Олександр Вілкул  підкреслив: «У якому  б місті України не перебували наші  діти, вони повинні бути впевнені  в тому,  що  українці завжди допомагають українцям.  Це той патріотизм,  який формує  майбутнє  держави. Зараз потрібно зробити все для того, щоб припинити вогонь на Сході. Мир – наша основна мета. У нас одна країна – єдина  і неподільна».

В свою чергу, головний  спеціаліст  Горлівського  Департаменту  освіти   Олена  Корочанська  від імені  батьків Горлівки  передала  щиру подяку за теплий прийом і увагу до їхніх дітей усім небайдужим  криворіжцям та  міській владі.  

«Тільки завдяки вашим зусиллям наймолодші мешканці нашого  міста  цього літа     оздоровилися і набралися сил,-  зазначила Олена Корочанська, -  створені максимально  комфортні умови для їх проживання та відпочинку. Бажаємо миру, спокою та процвітання   Кривому Рогу та його жителям!»  

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому   
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net 

            


 

01 вересня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради