Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Знати свої споживчі права – запорука вдалого ведення справ та вирішення питань сьогодення

Створено: 2014-09-01 13:41:28Оновлено: 2014-09-01 13:44:13

Знати свої споживчі права – запорука вдалого ведення справ та вирішення питань сьогодення

Шановні мешканці міста, у зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», а саме Законом України від 31.07.2014 № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», установлено, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки, тимчасово може бути затримка перевірки фактів, викладених у ваших зверненнях до контролюючих органів.

Радимо усім мешканцям міста-споживачам продукції (товарів, робіт, послуг) придбати Закон України «Про захист прав споживачів», який буде необхідним помічником в кожному українському домі для того, щоб своєчасно використовувати його норми для захисту своїх прав і інтересів.

Знати свої права – частина успіху, вміти ними користуватися – запорука вдалого ведення справ та вирішення питань сьогодення.

Даний Закон розмежовує права споживачів в разі придбання неякісного товару або товару належної якості, але при цьому є загальні правила, яких потрібно неодмінно додержуватися. Варто знати, що споживач має право на вільний вибір продукції, на перевірку її якості, безпеки, комплектності, міри й ваги, демонстрацію безпечного та правильного її використання.

Обізнаний - значить озброєний! Чим більше грамотних споживачів, які будуть знати свої права і обов'язки, не будуть купувати ризиковані послуги або сумнівні товари, тим поважніше до споживача будуть ставитися, змушені будуть ставитися виробники, продавці і виконавці послуг.

Такий характер відносин приведе до оздоровлення відносин між споживачем і суб’єктом господарювання, до покращення стану споживчого ринку нашого міста.

Шановні підприємці міста Кривого Рогу, маємо надію Вами буде забезпечено належний високопрофесійний самостійний контроль під час виготовлення, ввезення, транспортування, зберігання, реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) та будуть створені гарантії безпеки для здоров'я й життя мешканців нашого міста.

Ми розуміємо, що бізнес повинен розвиватися, але без шкоди для споживачів-городян нашого міста.

На сьогоднішній день досить гостро стоїть питання захисту прав споживачів-людей старшого покоління, оскільки є випадки, коли підприємці, надаючи товари і послуги «на дому», наприклад, з виготовлення та установки металопластикових вікон, встановлення водоочисних пристроїв, оформлення кредитних договорів, пропонуючи вироби медичного призначення, лікарські препарати, порушують права споживачів.

Закликаємо Вас, шановні суб’єкти госпоподарювання, з повагою, чесно, відкрито, без ускладнень ставитися до інтересів городян-споживачів.

Сподіваємося, що на «тривожний виклик» споживача буде «великий відгук» виробника, продавця, надавача послуг.

В свою чергу, ми готові надати кваліфіковану консультацію кожному споживачеві, кожному суб’єкту господарювання нашого міста, яким складно самостійно розібратися в нормах законодавчих актів сфери захисту прав споживачів.

Відділ з питань захисту прав споживачів
апарату міської ради і виконкому


01 вересня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради