Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К.Павлов: Завдяки нашій прямій домовленості, Кривий Ріг отримав безпосередньо з Китаю гуманітарну допомогу - партію СІЗ високого рівня захисту

Створено: 2020-07-01 09:34:49Оновлено: 2020-07-01 09:38:45

Відповідно домовленостей між Кривим Рогом та керівництвом міста Біньчжоу  криворізькі медики отримали засоби індивідуального захисту високого рівня: 10 тис захисних масок та 300 костюмів біологічного захисту.

Під час передачі медичним працівникам засобів індивідуального захисту радник міського голови Костянтин Павлов відмітив: «Нажаль, централізовано до Кривого Рогу через Києв гуманітарна допомога не долітає. Тому, ми першими в Україні  вийшли на пряму домовленість - з китайським містом Біньчжоу. Саме у них передовий досвід боротьби з Covid-19. Був налагоджений контакт і наші медики успішно застосували на практиці досвід і методики китайських колег.  Сьогодні ми отримали партію СІЗ високого рівня захисту для наших лікарень. Від медиків та криворіжців висловлюємо подяку нашим китайським партнерам!».

Під час відеоконференції, яка відбулася в квітні, між Кривим Рогом і китайським городом Біньчжоу була досягнута домовленість про надходження до Кривого Рогу партії гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом. Це був перший подібний досвід в Україні прямої співпраці між муніципалітетами двох країн.

У відеомості взяли участь керівництво двох міст, а також медичні фахівці. Китайські фахівці відзначили високий рівень організації та професіоналізм роботи в Кривому Розі.

Справочно:

Нагадаємо, що з початку пандемії за рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету вже придбані 24 апарати ШВЛ, 10 моніторів, 36 нових кисневих концентраторів, ще один апарат ШВЛ подарований компанію Метінвест и очікується ще 15, ще 6 апаратів подарували інші підприємства та приватні особи.

Базова інфекційна лікарня вже отримала за підтримки благодійних фондів, громадських організацій, місцевого та інших бюджетів 2 портативних УЗД-апарата, 13 концентраторів, 2 пересувних рентген-діагностичних комплекси, що дозволяють проводити рентген-дослідження важкохворим пацієнтам без транспортування до рентгенвідділення, монітори пацієнта. Також за фінансової підтримки міста інфекційна лікарня придбала таке вкрай необхідне обладнання як ЕКГ, дефибрілятор, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення.

Значну допомогу медичним закладам та криворіжцям надав Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива», який придбав за приватні кошти та передав понад 800 тисяч засобів індивідуального захисту.

Волонтери посприяли у забезпеченні закладу пральними машинами, холодильниками, біохімічними та іншими аналізаторами, пульсоксиметрами.

 

01 липня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради