Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Дніпропетровською обласною радою затверджено Довгострокову програму по вирішенню екологічних проблем Кривбасу та поліпшенню стану навколишнього природного середовища на 2011-2022 роки

Створено: 2011-06-01 06:48:06Оновлено:

Дніпропетровською обласною радою затверджено Довгострокову програму по вирішенню екологічних проблем Кривбасу та поліпшенню стану навколишнього природного середовища на 2011-2022 роки (рішення від 29.04.2011 №110-6/VI).

Мета цієї програми – визначення стратегії і шляхів розв’язання екологічних проблем міста, які за своїм масштабом впливу набули значення регіональних. Пріоритетним напрямком роботи є реалізація комплексу взаємопов’язаних заходів щодо мінімізації та запобігання викидам і скидам забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище, утворення відходів, належного утримання зелених насаджень та об’єктів природно-заповідного фонду, ліквідації підтоплення та захисту від підтоплення і затоплення території міста, запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів в Криворізькому регіоні.

Переліком завдань і напрямів Довгострокової програми передбачено 130 заходів з чітким визначенням термінів їх реалізації по роках та етапах, обсягів і джерел фінансування з очікуваними результатами від їх запровадження.

У реалізації програми беруть участь основні підприємства-забруднювачі міста, на долю яких приходиться 99,6% викидів.

Це відкрите акціонерне товариство "Південний ГЗК", публічні акціонерні товариства "АрселорМіттал Кривий Ріг", "ХайдельбергЦемент Україна", "Північний ГЗК", "Центральний ГЗК", "Інгулецький ГЗК", ГЗК "Укрмеханобр" Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча, "Криворізький турбінний завод "Констар", "Суха Балка", "Кривбасзалізрудком", приватне акціонерне товариство "Криворізький завод гірничого обладнання", державне підприємство "Кривбасшахтозакриття" та інші.

Обсяги ресурсних показників програми складають всього майже 10,9 мільярдів грн., в т.ч.:
- бюджетних коштів всіх рівнів – 0,8 млрд.грн.;
- власних коштів підприємств міста – майже 10,1млрд.грн.

Очікуваними результатами виконання програми зі зниженням техногенного навантаження на навколишнє природне середовище стануть:
• зниження обсягів викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря на 139,1тис.тонн/рік;
• зниження об’ємів скидів стічних вод на 269 млн.м3;
• зменшення скиду забруднюючих речовин до поверхневих вод – до 258 тонн/рік;
• зменшення обсягів розміщення промислових відходів на 254 млн.тонн;
• охорона, збереження, утримання 9 об’єктів природно-заповідного фонду.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради