Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Прес-конференція із начальником управління земельних ресурсів виконкому міськради Олександром Бризецьким

Створено: 2010-06-01 13:09:41Оновлено:

1 червня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління земельних ресурсів виконкому міськради Олександром Бризецьким.

Основні питання, які розглядалися на прес-конференції стосувалися реалізації права власності на землю громадян України, зокрема криворіжців.

Як повідомив О.Бризецький, у вересні-грудні 2009 року та січні-травні 2010 року міською радою були ухвалені рішення стосовно 1170 громадян Кривого Рогу, які отримали права власності на землю. З них 709 громадянам безоплатно передані у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд. Так, 395 громадянам надані ділянки для ведення садівництва; 5 – для будівництва індивідуальних гаражів; 3 – для ведення особистого сільського господарства.

О.Бризецький відзначив, що станом на 01.06.2010 в управлінні земельних ресурсів виконкому міськради обліковується 3630 договорів оренди земельних ділянок та 2567 тимчасових угод.

Крім того на прес-конференції О.Бризецький відзвітував щодо забезпечення планових надходжень з оплати за землю до місцевого бюджету. За словами начальника управління земельних ресурсів, за січень-квітень поточного року до міськбюджету надійшло 72372,1 тис. грн., що на 4179,3 тис. грн. більше планового показника.

О.Бризецький зауважив, що успішне вирішення земельних питань залежить у першу чергу від досконалості земельного законодавства. Проте стверджувати, що воно цілком адаптоване до сучасних ринкових умов, передчасно.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради