Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Підтримка медпрацівників: депутати підтримали пропозицію мера Костянтина Павлова про виділення коштів на зарплату медперсоналу трьох лікувальних закладів, яким не дала грошей НСЗУ

Створено: 2021-04-01 09:07:08Оновлено: 2021-04-01 09:10:29

31 березня на пленарному засіданні VІ сесії міськради виділені кошти – 3 298,6 тис грн на оплату праці медпрацівникам дитячій лікарні №2, лікарні №14 та дитячої стоматології, які були недофінансовані Національною службою здоров'я України.

З 1 квітня 2020 року - початку другого етапу медичної реформи - все лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання і мають фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України.

У Кривому Розі 36 лікувальних закладів (не рахуючи амбулаторії) які повинні укласти договір з НСЗУ. 33 головних лікаря впоралися з виконанням вимог НСЗУ. З медзаклади (з об'єктивних і суб'єктивних причин) не виконали вимоги. Це - 3 дитяча стоматологія, 2-я дитяча міська лікарня і лікарня №14. Місто не залишило сам на сам у цій ситуації колектив закладів. Мер Костянтин Павлов вийшов з пропозицією про виділення коштів на зарплату медперсоналу на лютий і березень з міського бюджету. На березневій сесії рішення про виділення коштів було прийнято.

Разом з тим, міська влада надає всю можливу допомогу керівництву медустанов, щоб лікарні змогли виконати умови Національної служби здоров'я України, і вже з квітня зарплата медикам надходила згідно Закону від НСЗУ.

Нагадаємо, в листопаді минулого року влада Кривого Рогу також прийшла на допомогу медикам, коли п'ять криворізьких лікарень (№14, №4, дитячі - №1 і №2 і стоматологія) також могли залишитися без фінансування. НСЗУ розірвала з ними договір через те, що штат лікарів був недоукомплектований. Тоді було прийнято термінове рішення про надання їм допомоги з міського бюджету.

Через вимоги реформи, Міністерства охорони здоров'я та НСЗУ в багатьох містах вже проводиться реорганізація і об'єднання медзакладів.

01 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради