Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Олександр Катриченко: Органи місцевого самоврядування жодним чином не впливають на встановлення тарифів на електроенергію та природний газ

Створено: 2015-04-01 16:41:15Оновлено: 2015-04-02 15:27:38

З 01  квітня в Україні  зросли  тарифи на  комунальні послуги для населення: газ подорожчав на 280%, а електроенергія - до 50%.

Відповідні постанови, посилаючись на Меморандумом між МВФ й Кабміном, прийняла Національна комісія з регулювання в сфері  енергетики та комунальних послуг. Зокрема, роздрібна ціна на електроенергію,що відпускається населенню буде підвищуватись у декілька етапів. Що стосується газопостачання, то визначені категорії споживачів, залежно від умов проживання (квартира чи приватний дім), приладів опалення, тощо. 

«Аби у жителів не виникало питань щодо того, скільки їм доведеться платити за новими цінами, рекомендуємо звертатися безпосередньо  до надавачів послуг. У даному випадку – до підприємства «Криворіжгаз» та Широківського газового господарства, а також  фахівців «Дніпрообленерго». Також споживачі можуть самостійно розрахувати розмір плати ознайомившись із постановами Нацкомісії «Про встановлення тарифів роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення» і «Про встановлення  тарифів на електроенергію, що відпускається   населенню»,- зазначив  начальник міського управління благоустрою та житлової політики Олександр Катриченко.

Розрахунки надходять з Києва і поширюються та діють на всій території України. «Що стосується визначення вартості ціни на газ та світло, ці питання належать виключно до  компетенції Національної комісії, яка здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг. Органи місцевого самоврядування не впливають, а тим більше не  встановлюють тарифи на дані послуги»,- підкреслив Олександр Катриченко.

Додамо, що це лише перший  етап зростання тарифів на комунальні послуги. Зокрема,    ціна    на електроенергію підвищуватиметься  протягом   2 років, проходитиме в 5 етапів і завершиться до 2017 року. 


 

01 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради