Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг формує Стратегію власного розвитку до 2025 року

Створено: 2016-03-01 13:41:32Оновлено: 2016-03-03 11:23:10

26 лютого цього року під головуванням міського голови Юрія Вілкула відбулось засідання комітету зі Cтратегічного планування розвитку міста Кривого Рогу. На розгляд було винесено основне питання - узгодження членами Комітету проекту Стратегічного плану розвитку міста до 2025 року. Міський голова під час вступної промови наголосив, що метою цього засідання є узгодження усіх позицій Стратегії з виконавцями, що є надзвичайно важливим аспектом для успішності її реалізації.

Перед присутніми з коротким звітом про виконання Стратегічного плану розвитку міста до 2015 року виступила начальник управління економіки виконкому міської ради Тетяна Підпалько. Доповідач нагадала, що за структурою Стратегічний план містив 4 стратегічні напрями, 16 стратегічних та 54 оперативних цілей, а План дій з його впровадження складався із 845 завдань. За результатами моніторингу рівень виконання цих завдань за чотири роки реалізації Стратегії становив 95%.

Заступник міського голови Андрій Полтавець, презентував присутнім головні засади проекту Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року, більш детально зупинившись на стратегічних Напрямах та цілях.

Продовжив презентацією проекту Стратегічного плану міста Володимир Проскурнін, консультант із розробки Стратегії, який запропонував до уваги членів комітету обрані Оперативні цілі та зупинився на найактуальніших інструментах розвитку, що будуть використовуватись під час реалізації презентованого документу.

З метою визначення черговості реалізації оперативних цілей (проектів) було проведено їх рейтингування за наступними критеріями:

- необхідність проекту та його вплив на економічний розвиток міста;

- здійсненність проекту та доступність ресурсів на його впровадження;

- вплив проекту на мешканців та сприйняття його громадою.

Після затвердження Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року рішенням міської ради, результати рейтингування будуть використанні під час складання Плану дій з реалізації Стратегії на 2016-2018 роки.

Підсумовуючи засідання, міський голова Юрій Вілкул, запропонував членам Комітету погодити презентований проект Стратегії, доручити управлінню економіки виконкому міської ради підготувати проект рішення "Про затвердження Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року" та рекомендувати винести його на розгляд депутатів міської ради на черговій сесії у березні 2016 року. Члени Комітету одноголосно підтримали винесені питання.

Посилання https://www.youtube.com/watch?v=vPpw1Pw-xic


 

01 березня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради