Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДЛЯ ЗРУЧНОСТІ МІСТЯН: СЕКРЕТАР МІСЬКОЇ РАДИ - В.О. МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЮРІЙ ВІЛКУЛ ЗУСТРІВСЯ З НОТАРІАЛЬНОЮ СПІЛЬНОТОЮ МІСТА ЗАДЛЯ СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ УМОВ НАДАННЯ ПОСЛУГ КРИВОРІЖЦЯМ

Створено: 2022-02-01 16:36:55Оновлено: 2022-02-01 16:43:45

Сьогодні 01.02.2022 року секретар міської ради  - в.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу зустріч з керівництвом Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро), криворізькими нотаріусами з метою обговорення нагальних питань життєдіяльності міста, зокрема, налагодження ефективної взаємодії в частині надання доступних та зручних публічних, у тому числі нотаріальних послуг криворіжцям.

 «Ми створили криворіжцям належні умови одержання послуг – це і територіальні та паспортні офіси «Візи», офіси «прописки», реєстрації бізнесу і нерухомості, мобільні офіси, електронна «Віза». Криворіжці це відчувають, і очікують таких комфортних умов обслуговування від усіх установ міста, у тому числі нотаріальної спільноти»  - зазначив секретар міської ради – в.о. міського голови Юрій Вілкул.

Майже рік тому, 18.02.2021, між виконкомом Криворізької міської ради, Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) та Відділенням Нотаріальної палати України в Дніпропетровській області було підписано Меморандум про взаємодію з метою створення зручних та доступних умов для криворіжців при зверненні до нотаріусів Кривого Рогу за вчиненням  нотаріальних дій, на виконання якого 61 нотаріус отримає безпосередній доступ до Електронного реєстру криворізької громади.

За 2020-2022 роки  районні офіси «прописки» опрацювали майже 23 тисячі запитів від нотаріусів міста. Відсьогодні нотаріуси будуть отримувати інформацію за схемою «електронний запит – електронна відповідь». І це дозволить містянам відмовитись від десятків тисяч паперових довідок.

Юрій Вілкул наголосив: «Ми переконані, що всі послуги, які надаються у нашому місті, повинні бути максимально простими та доступними для криворіжців. Ми всі служимо інтересам криворізької громади!».

Кривий Ріг, перший на Дніпропетровщині та один з міст України, в рамках підписаного у лютому 2021 року Меморандуму, надає безпосередній доступ до Електронного реєстру територіальної громади державним та приватним нотаріусам.

На відміну від інших міст, де за кожну довідку з Реєстру територіальної громади нотаріусу необхідно заплатити додаткові кошти, нотаріуси Кривого Рогу користуватимуться відомостями Електронного реєстру криворізької громади безкоштовно, аби це не впливало на вартість нотаріальних послуг для криворіжців!

Юрій Вілкул також подякував нотаріусам міста за роботу та відмітив, що криворізькими нотаріусами вчинено 14 % нотаріальних дій по Дніпропетровщині, а це більше 130 000 звернень.

Також під час робочої зустрічі секретар міської ради – в.о. міського голови Юрій Вілкул, враховуючи домовленість з виконавчою службою облюста, підписав відповідний Меморандум про взаємодію з керівництвом Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро).

«Ми впевнені, що криворіжці одразу відчують результат нашої спільної роботи, направленої на спрощення отримання нотаріальних послуг» - підсумував Юрій Вілкул.

 

01 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради