Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міське фінансування дало можливість покращити газопостачання та надходження тепла для центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Створено: 2015-12-10 15:23:12Оновлено: 2015-12-10 15:29:22

Питання проходження опалювального сезону знаходиться на жорсткому контролі міського голови Юрія Вілкула. На цьому тижні мер особисто перевірив готовність до зими комунальних служб та проінспектував роботу котелень у дитячих закладах. «Доки нам дозволяє погода по кожному району проводжу перевірки виконаних робіт з підготовки до опалювального сезону, - зазначив Юрій Вілкул,- місто увійшло в зиму, а тому маємо бути готові до кожної ситуації. І в першу чергу, це стосується розчистки доріг від снігу, щоб наші лікарні, школи та дитячі садки були з теплом».

9 грудня міський голова відвідав комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей», що у Саксаганському районі. Тут після реконструкції та капітального ремонту запрацювала автономна міні-котельня. Відтепер вихованці центру стовідсотково забезпечені теплом та гарячою водою.

«Наш центр відкрився у 2000 році. Власне, самій будівлі закладу майже 80 років, ми підтримуємо її у належному стані. Однак, увесь цей час для нас вкрай актуальним було питання відокремлення котельні від корпусу, в якому проживали підопічні центру,- розповідає директор Центру соціально-психологічної реабілітації Світлана Станкова,- гроші на це не виділялися, так як фінансування закладу здійснювалося за рахунок субвенції з обласного бюджету».

І лише в цьому році наболіле питання зрушило з «мертвої точки». З січня 2015 року центр перейшов у підпорядкування міста. «Ми отримали можливість реально впливати на ситуацію та допомогти закладу. На сесії було прийнято рішення про виділення коштів на будівництво автоматизованої автономної міні-котельні. І, як бачимо, у новий опалювальний сезон центр увійшов з новою сучасною котельнею. Сьогодні я особисто перевірив - у спальних та навчальних кімнатах тепло. Що важливо, працівники закладу можуть самостійно регулювати температуру повітря , в залежності від погодних умов»,- підкреслив Юрій Вілкул.

 Варто зазначити, що з уведенням в дію міні-котельні, зменшилася загальна захворюваність підопічних . На сьогодні соціально-психологічну реабілітацію проходить 47 дітей.

 «Ми щиро вдячні за підтримку та увагу до наших вихованців та педагогічного колективу»,- сказала Світлана Станкова.

Крім того, з переходом на фінансування з міського бюджету, тепер немає затримання заробітної плати, працівники почуваються впевнено та більш захищено.

Довідково: КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» є закладом соціального захисту, який створено для стаціонарного перебування дітей віком від 3 до 18 років.

Діти, які опинились у складних життєвих обставинах, направляються до закладу для надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги.

До центру цілодобово приймаються діти:

  • з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх за допомогою власних можливостей, якщо батьки з певних причин (через тривалу хворобу, інвалідність тощо) не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, вживають алкоголь, наркотичні засоби;
  • діти, які залишилися без піклування батьків або осіб, які їх замінюють;
  • діти, які зазнали насильства і потребують соціально-психологічної допомоги, постраждали від торгівлі дітьми;
  • безпритульні діти.

Вихованці закладу, які досягли шкільного віку, навчаються у КЗШ №51.

Діти можуть перебувати у центрі протягом часу, необхідного для їх реабілітації, але не більше ніж 9 місяців.

Дітей, за час їх перебування у центрі, можуть відвідувати їх батьки або особи, які їх замінюють. У разі вибуття з центру, діти передаються батькам або особам, які їх замінюють, родичам.

За час існування в закладі пройшли реабілітацію 817 дітей, протягом 2015 року - 165 дітей, з яких 115 дітей повернено до біологічних сімей, усиновлено, влаштовано під опіку, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, [email protected]


 

10 грудня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради