Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг планує вступити до Асоціації Європейських маршрутів індустріальної спадщини (ERIH)

Створено: 2017-11-10 14:36:42Оновлено: 2017-11-10 14:38:54

З 2013 року в Кривому Розі за ініціативи міського голови Юрія Вілкула реалізується програма розвитку промислового туризму. За цей час понад 40 тис. туристів відвідали промислові об'єкти нашого міста. У 2017 році число туристів з інших міст зросло на 20%, в тому числі і іноземців.

На засіданні міської робочої групи з розвитку промислового туризму в Кривому Розі було розглянуто питання про вступ міста в Асоціацію «Європейський маршрут індустріальної спадщини» (ERIH).

Заступник міського голови - голова робочої групи з розвитку туризму Андрій Полтавець зазначив: «Кривий Ріг продуктивно розвивається в напрямку промислового туризму. В цьому році ми взяли участь в конференції організації Європейських маршрутів індустріальної спадщини, яка проходила в Копенгагені. Потенціал Кривого Рогу був високо оцінений, і нам надійшла пропозиція стати членами цієї організації. Для нашого міста це ще один крок до розвитку і співпраці з європейськими партнерами. Ми можемо стати регіональними представниками в Європі в галузі промислового туризму».

Кривий Ріг на сьогодні займає лідируючі позиції з промтуризму в Україні. Це підтверджує і  головна подія цього року: в рамках Міжнародного форуму з індустріального туризму, мер Юрій Вілкул підписав Меморандум про співпрацю з промисловими підприємствами міста. Також, в цьому році Кривий Ріг вперше брав участь в 24-й Міжнародній туристичній виставці Uitm 2017, яка проходила в Києві, а в жовтні - у Львівському міжнародному форумі туризму.

Криворізькі екскурсії - унікальні. Іноземці, приїжджаючи до Кривого Рогу, обирають для відвідування діючі промислові об'єкти, серед яких - кар'єр Південного ГЗК. Відвідувачі можуть спуститися на дно гігантського кар'єра, і навіть побачити, з дотриманням техніки безпеки, звичайно, як проводяться вибухові роботи. Також серед популярних локацій - Криворізький залізорудний комбінат, металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг», унікальні індустріальні ландшафти, Криворізький гранд-каньйон, більше можна дізнатися за посиланням http://krt.dp.ua/ua/oberit-ekskursiyu .


«Кривий Ріг є законодавцем моди на промисловий туризм в Україні. Лідируюча позиція в регіоні дасть можливість акумулювати і об'єднати навколо нашого міста українські, а в перспективі і європейські промислові маршрути для залучення більшої кількості туристів, як з України, так і іноземців», - сказав краєзнавець-екскурсовод Володимир Казаков.


Члени робочої групи з розвитку промислового туризму одноголосно підтримали пропозицію про вступ Кривого Рогу до Асоціації «Європейський маршрут індустріальної спадщини» (ERIH), остаточне рішення буде прийнято на сесії міськради у листопаді..

Довідково:

Організація «Європейський маршрут промислової спадщини» (ERIH) об'єднує європейських експертів, представників підприємств, музеїв, інститутів, які працюють в напрямку збереження та практичного використання індустріального надбання. ERIH - це європейська мережа туристичних маршрутів, найбільш повне зібрання даних про важливі. привабливі промислові об'єкти. Промислова спадщина не є брендом, але представляє потужну спільноту по всій Європі. Сьогодні ERIH представляє: 66 яскравих туристичних місць в семи країнах. У мережу організації «Європейський маршрут промислової спадщини» входить 830 пам'яток в 29 країнах Європи.


 

10 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради