Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2016-11-10 15:11:50Оновлено: 2016-11-11 09:23:11

Підвищення вартості проїзду у м. Кривому Розі до 3,75 – 4 грн. відбулося у квітні 2014 року.

Механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування визначається Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року №1175.

Відповідно до пункту 1.6 Методики перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%.

Вартість паливо мастильних матеріалів за цей період суттєво зросла (дані приводяться у таблиці).

Зросли і інші складові собівартості перевезень, у тому числі:

- автошини з 930 грн. до 1500 грн. (61,2%) за 1 колесо, необхідно в середньому 6 коліс;

- акумуляторні батареї (6СТ-100А)з 1000 грн. до 2000 грн. (100%)

- мінімальна заробітна плата майже на 20% (з 1218 грн. до 1450 грн., окрім того з 01.12.2016 вона збільшиться до 1600 грн.).

Штучне утримання тарифів на міському пасажирському автомобільному транспорті на рівні квітня 2014 року призводить до погіршення фінансового стану автопідприємств-перевізників, а як наслідок, до погіршення якості надання пасажирських послуг громадянам.

Особливістю автобусних маршрутів загального користування міста Кривого Рогу, у порівнянні з іншими великими містами України (Київ, Харків, Одеса, Дніпро) є наявність понад 60% маршрутів, довжина яких перевищує 15 км, що суттєво впливає на собівартість тарифу на надання пасажирських послуг автомобільним транспортом.

В цілому видно, що діючі тарифи на сьогодні не забезпечують рентабельну роботу автомобільних перевізників та покриття собівартості перевезень, що в свою чергу може спричинити зупинку роботи автобусів на більшості міських автобусних маршрутів загального користування, погіршити технічний стан транспортних засобів перевізників у зв’язку з відсутністю коштів на відновлювальні роботи, і як наслідок вплинути на безпеку дорожнього руху, безпеку перевезення пасажирів тощо.

Враховуючи викладене, виникла необхідність реалізації повноважень виконавчого органу місцевого самоврядування (виконкому) по встановленню тарифів на перевезення, у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізників.

Сфера дії регуляторного акта чітко регламентує відносини між громадою міста, суб’єктами господарювання в сфері надання послуг з перевезення пасажирів міським автотранспортом загального користування та органами місцевого самоврядування.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий відділом транспорту і зв’язку виконкому Криворізької міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 10.11.2016 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.dzr.dp.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrrkrog.dp.ua, www.ing-org.dp.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.dp.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua .

Цілі прийняття проекту: Установлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування з метою створення умов для захисту пасажирів від необґрунтованого збільшення тарифів на надання транспортних послуг та авто-перевізників від провадження збиткової господарської діяльності.

 Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 10.11.2016 в місячний термін:

- відділом транспорту і зв’язку виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.364, тел. 74-70-49, 74-24-41, електронна адреса: [email protected]);

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72, електронна адреса: [email protected] ).

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, [email protected], [email protected],[email protected], [email protected], [email protected].

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування».

Дата, місце та час його проведення:  01.12.2016 року о 15-00 годині, в каб.139 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування»  та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони: відділ транспорту і зв’язку виконкому Криворізької міської ради (начальник – Сиротюк Сергій Васильович), адреса: 50101,  м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб.364, тел. 74-70-49, 74-24-41.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 10.11.2016 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База >> «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 10.11.2016.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.


 

10 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради