Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі для дітей військовослужбовців влаштували «День здоров’я» - діти мали змогу випробувати себе у скелелазінні (фото)

Створено: 2023-10-10 13:46:51Оновлено: 2023-10-10 13:48:44

Рада оборони Кривого Рогу під керівництвом Олександра Вілкула продовжує реалізовувати заходи в рамках комплексної стратегії підтримки ветеранів та їх родин. 9 жовтня, напередодні Всесвітнього Дня ментального здоров'я, на базі тренувальної бази «СКЕЛЯ 312» для криворізьких дітей, чиї батьки є військовими, пройшли заняття зі скелелазіння.

Задля вдосконалення своєї фізичної форми та відточення вмінь і навичок у скелелазінні участь у заняттях взяли діти шкільного віку від 8 до 16 років.

Сергій Мілютін, заступник міського голови Кривого Рогу зазначив: «Система психологічної та фізичної реабілітації наших ветеранів враховує в себе і роботу з їхніми родинами. Сьогодні до Всесвітнього Дня ментального здоров’я ми проводимо такий захід з дітьми наших героїв. В тому числі ми об’єднали наші зусилля з UNICEF та Rotary. Такими заходами ми створюємо умови, щоб діти відпочили та переключись. Це також дуже важливо для їх батьків та їх матерів, які воюють та захищають нас».

Полковник Національної гвардії України, ветеран російсько-української війни Олександр Пискун сказав: «На власному досвіді знаю, що коли знаходишся на фронті, і є хоч одна вільна хвилинка, ти одразу думаєш про родину, читаєш телефонні повідомлення, дивишся фото. Впевнений, що батьки цих дітлахів, які беруть участь у таких заходах, щиро радіють, дивлячись на усміхнені обличчя своїх дітей. Дякую Олександру Вілкулу за таку увагу до ветеранів та їх родин. На цьому тижні в нас запланована ціла низка таких заходів, крім того проходять великі міські змагання «VETERANS FAMILY GAMES Кривий Ріг-2023».

Заняття зі скелелазіння пройшли на базі Криворізького Державного педагогічного університету, де розташована тренувальна база «СКЕЛЯ 312». На скеледромі для дітей змонтована окрема траса, де тримачі максимально зручні, а відстань між ними - комфортна. Тренування для дітей провела професійний тренер зі скелелазіння Ольга Сіренька, викладач кафедри фізичної культури КДПУ. Протягом тренування учасники розвивали всі групи м’язів, навчалися планувати кроки й працювати в команді.

Тамара Василюк, регіональний менеджер проєкту міжнародної організації UNICEF «Соціальна допомога дітям Кривого Рогу», розповіла: «Влітку 2023 року в Україні стартував цей проєкт від UNICEF і Кривий Ріг долучився до нього, адже наше місто не стоїть осторонь від питань соціальної підтримки наших громадян. Сьогодні в рамках цього проєкту проходить така акція для дітей військовослужбовців та дітей інших соціальних категорій, які потребують додаткової соціальної та педагогічної уваги. Надалі ми плануємо серію таких спортивних заходів, адже заявок на участь у тренуваннях зі скелелазіння дуже багато. Крім того, ми хочемо залучити наших дітей до робототехніки та інших творчих гуртків з метою їх соціалізації».

Десятирічна Вероніка поділилася враженням від занять: «Я вперше у своєму житті бачу скеледром і ніколи раніше не займалась скелелазінням. Але я дуже полюбляю лазити по деревах та різним парканам. Сьогодні тренер нам розповів і показав нам всі прийоми у цьому виді спорту. Мені дуже сподобалось і тепер я хочу займатися скелелазінням».

10 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради