Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Для недопущення зриву опалювального сезону місто готове прийняти колишнє держпідприємство «Криворіжтеплоцентраль» у комунальну власність, - рішення міськради

Створено: 2017-10-10 11:52:03Оновлено: 2017-10-10 11:54:44

Поки що це підприємство знаходиться у стадії приватизації та банкрутства,  та підпорядковується  Фонду держмайна, є реальна загроза, що  взимку  у  Кривому Розі можуть залишитися без тепла 68 дитячих садків, майже 30  медичних закладів, 62 школи і понад 2 тисячі багатоквартирних житлових будинків.

Для того, щоб відкрити можливість передачі колишнього держпідприємства в комунальну власність, на сесії Криворізької міськради депутати підтримали рішення про «Готовність житлового фонду, об'єктів соціальної сфери, теплопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років».

Заступник мера Олександр Катриченко сказав: «Перед тим як уряд, можливо, прийме рішення про передачу колишнього держпідприємства «Криворізька теплоцентраль» у комунальну власність міста, відповідне рішення має бути прийняте на місцевому рівні. Таким чином, своїм рішенням ми підготували  підгрунтя  для передачі колишнього держпідприємства громаді Кривого Рогу. Місто готове до прийому «Криворізької теплоцентралі» у комунальну власність».

Підприємства, які підпорядковуються міській  владі Кривого Рогу, технічно готові до початку опалювального сезону. По комунальному підприємству «Криворіжтепломережа» питання з отриманням лімітів на газ вирішується. Але по колишньому держпідприємству «Криворіжтеплоцентраль» воно залишається відкритим на сьогодні.

В результаті переговорів мера Юрія Вілкула з керівництвом ДТЕК «Обленерго» в Києві, була подана електроенергія на всі шість котелень «Теплоцентралі», що дало можливість заповнити труби водою і розпочати технічні випробування системи.

Крім цього, для забезпечення теплом містян, які опинилися в заручниках підконтрольної Фонду Держмайна «Криворізької теплоцентралі» і ризикують залишитися взимку у холодних квартирах, за завданням мера Юрія Вілкула були розроблені зміни до постанови Кабміну, які дадуть можливість врегулювати «дірки» в нормативній базі для недопущення зриву початку опалювального сезону в Кривому Розі.

Підготовлений пакет документів щодо змін був розроблений разом з фахівцями виконкому та теплогенеруючих підприємств і переданий народними депутатами України Костянтином Павловим, Андрієм Гальченко і Костянтином Усовим в Кабмін.


 

10 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради