Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За завданням мера Юрія Вілкула для допомоги криворіжцям в оформленні субсидій підключені працівники комунальних підприємств

Створено: 2016-10-10 15:51:01Оновлено: 2016-10-10 15:51:59

З початком опалювального сезону кількість криворіжців, які мають право на субсидію, збільшиться до 150 тисяч - прогнозують в управлінні соціального захисту. За завданням мера Юрія Вілкула створена «зелена» вулиця для оформлення субсидій городянам. Завдяки цьому кількість оформлених в Кривому Розі субсидій вже вдалося збільшити з 32 тисяч до майже 100 тисяч станом на 1 жовтня 2016 г.

Для того, щоб максимально донести людям інформацію про порядок оформлення адресної допомоги, а також виявлення сімей, які мають право на субсидію, але ще не отримали її, до роботи управлінь праці та соцзахисту підключені комунальні підприємства - постачальники послуг, а також управителі.

Заступник мера з соціальних питань Костянтин Бєліков сказав: «Цей опалювальний сезон буде дуже складним для населення в питанні розрахунків за тепло та інші послуги. Щоб хоч якось зменшити соціальне навантаження на людей, за дорученням мера Юрія Вілкула був розроблений комплекс додаткових заходів щодо сприяння криворіжцям в оформленні субсидій. Зокрема, до тих мешканців міста, хто не може дійти до служби соцзахисту для оформлення субсидій, представники комунальних підприємств – «Міськводоканалу», «Тепломережі» або «Экоспецтранса» прийдуть до них додому з відповідним пакетом документів і допоможуть у їх заповненні».

Як повідомив заступник мера, для цього на підприємствах були проаналізовані списки споживачів, які вже отримують субсидію і тих, хто ще не скористався своїм правом і не отримав її. До них і направляються представники підприємств – постачальників послуг. Бланки для заповнення жителям надаються безкоштовно. На сьогодні їх вже роздано понад 56 тисяч.

За дорученням мера міста, для оформлення субсидій також залучені і працівники соціальних служб.

Для тих, хто оформлює субсидію самостійно, у Кривому Розі максимально спрощено порядок подачі документів.

В управління праці та соціального захисту населення районних у місті рад подаються лише заява про призначення субсидії та декларація про доходи. Зазначені документи можуть бути відправлені і поштою. Важливо відзначити – тим людям, яким вже призначено субсидію, не потрібно повторно звертатися за її оформленням, вона призначається в автоматичному режимі. При цьому фахівці управлінь праці та соціального захисту населення самостійно  затребують від підприємств і організацій необхідну для призначення субсидії інформацію.

Субсидія призначається одному з членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні та на якого відкрито особовий рахунок на оплату послуг ЖКГ.


 

10 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради