Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Завдяки проекту «Громадський бюджет» в дитячому садку № 202 створена група для дітей з порушеннями зору

Створено: 2016-10-10 15:14:52Оновлено: 2016-10-10 15:17:41

Проект «Громадський бюджет» допоміг вирішити дитячому садку питання з відкриттям групи для дітей з порушеннями зору. Завдяки проекту було придбано професійне медичне обладнання для профілактики і лікування різних порушень зору в малюків.

Конкурс «Громадський бюджет» - це приклад реалізації мером Юрієм Вілкулом кращих європейських практик. У рамках конкурсу   громадські організації отримують фінансування з міського бюджету на реалізацію проектів розвитку міста.

У дошкільному закладі 25 дітей мають проблеми із зором. Відкрити спеціалізовану групу для таких малюків було давньою мрією адміністрації садка і батьків. Цей проект допоміг втілити в життя цю ідею. Придбано необхідне обладнання, що дозволяє в умовах дошкільного закладу надавати допомогу діткам: рефлектометр для виявлення порушень зору, обладнання для вимірювання очного дна у дитини без медичного втручання, а також лінзи, комп'ютерні ігри із вправами для корекції зору.

Мама п'ятирічної доньки Світлана Ушкань сказала: «У нас проблема із зором була помічена з трьох місяців. Доньці необхідно щоквартально проходити огляд у лікарів. Треба робити дорогі процедури. Тепер ми зможемо це робити в нашому садочку. Від усіх батьків дякуємо всім, хто допоміг відкрити такий кабінет у нашому садочку».

Для контролю за реалізацією проекту Юрій Вілкул зустрівся з батьками дітей і переможцями проекту. Спілкуючись з батьками та переможцями проекту – представниками організації «Об'єднання свідомих активістів», міський голова сказав: «У цьому році разом з «Коаліцією громадських ініціатив» було прийнято рішення про проведення конкурсу «Громадський бюджет» і відразу ж почали надходити різні пропозиції від різних організацій. Тому я дав доручення, щоб конкурс був продовжений і в наступному році. Більше того – його фінансування буде збільшено».

Голова ГО «Об'єднання свідомих активістів» Інеса Біла зазначила: «На конкурсі ми всі вчилися, тому що це новий для міста напрямок. На етапі голосування за проекти ми зверталися за допомогою в інші міста, на що нам відповіли - невже таке буває, що вам з міського бюджету виділяють на громадську організацію гроші? Ми з гордістю говорили: у нас - так. Вперше в Україні - у Кривому Розі в рамках конкурсу «Громадський бюджет» громадські організації отримали можливість реалізувати свої ініціативи. Це добрий старт для подальшої успішної співпраці міста та громадськості».

Довідково:

З 19 вересня по 28 жовтня 2016 року (до 16.00) проходить прийом конкурсних пропозицій проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет", які будуть реалізовуватися у  2017 році.

Пропозиції подаються до управління економіки виконкому міськради, каб.222, пл. Молодіжна,1, м. Консультації можна отримати за телефонами: 74-73-32, 92-13-17, 74-42-03.

 


 

10 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради