Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ДІДЖИТАЛ ВІЗА»: цікавинки української цифровізації

Створено: 2021-09-10 15:53:25Оновлено: 2021-09-10 15:56:09

Кожного тижня ВАША DIGITAL «ВІЗА» знайомить Вас із дайджестом цікавинок зі сфери цифровізації України і сьогодні розкажемо Вам про таке.

6 вересня вся ЦНАПівська спільнота країни святкувала 9 річницю створення мережі ЦНАП України. Це свято присвячене річниці прийняття Закону України «Про адміністративні послуги», що є фундаментом та основним нормативним документом, яким неухильно керуються адміністратори у своїй повсякденній роботі із замовниками послуг. Завдяки щоденній кропіткій роботі працівників ЦНАПів, українці вже 9 років мають можливість отримувати державні послуги у одному місці ПРОСТО, ДОСТУПНО та ЯКІСНО. До речі, Центр «Віза» вдвічі старший за вищезгаданий Закон, оскільки створений був ще у 2003 році і за 18 років свого існування завжди працював з людьми і для людей задля забезпечення максимально зручного та якісного надання послуг криворіжцям.

На сьогодні ЦНАП «Віза» - це:

-          37 офісів послуг (20 офісів Центру, у тому числі 4 мобільні та 8 паспортних; офіс з реєстрації бізнесу й нерухомого майна; 8 офісів з реєстрації місця проживання громадян; 8 віддалених робочих місць з надання соціальних послуг населенню);

-          446 видів (незабаром перелік буде збільшено) публічних, у тому числі адміністративних послуг: соціальні, оформлення паспортних документів, послуги у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, сервіс «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» з оформлення посвідчень водія та реєстрації транспортних засобів, послуги у сфері будівництва, земельних питань, електронні довірчі послуги, тощо;

-          44 суб’єкта надання послуг.

Ми і надалі продовжимо вдосконалюватись та працювати задля якісного обслуговування наших замовників послуг.

 Також, до «Дня народження ЦНАПів» Міністерством цифрової трансформації України було запущено в роботу онлайн платформу Дія Центрів, що має на меті спрощення взаємодії між громадянами та адміністраторами ЦНАПів. Платформа має 2 режими. Перший з них призначений для громадян та має такі можливості:

-          скориставшись мапою, знайти інформацію про роботу будь-якого Центру та сформувати маршрут до найближчого підрозділу;

-          перевірити ефективність Центрів на дашбордах;

-          залишити відгук про візит до Центру

-          у 2022 році з’явиться можливість записатися до будь-якого Центру онлайн.

Другий режим розрахований на працівників ЦНАПів та дозволяє отримати доступ до:

-          модуля дистанційного навчання адміністраторів та всіх навчальних матеріалів за останні роки;

-          роз’яснень та рекомендацій щодо роботи;

-          актуальних шаблонів та зразків документів;

-          інформації щодо програм фінансової підтримки для ЦНАП;

-          результатів моніторингу ЦНАП на дашборді.     

Тобто, завдяки платформі Дія Центрів, вже сьогодні кожен бажаючий може онлайн швидко сформувати зручний маршрут до найближчого Центру, уточнити графік його роботи та спланувати свій візит, а після відвідування - оцінити якість обслуговування. Та поки, ще деякі функції платформи (зокрема реєстрація в електронну чергу на прийом до Центру) знаходяться в розробці,  запрошуємо Вас скористатися можливостями вебпорталу Центру «Віза», що створений максимально зручним для користувачів та наповнений найактуальнішою інформацією стосовно діяльності Центру. Так, завітавши на сторінку viza.kr.gov.ua, можна дізнатись про історію розвитку Криворізької «Візи», познайомитись з колективом або знайти вакансію і стати частинкою Центру, ознайомитись з переліком послуг, які надаються у Центрі «Віза», переглянути інформаційні та технологічні картки, за якими надаються послуги та роздрукувати бланк заяви і заповнити його згідно із наданим зразком, познайомитись з новинами із життя «Візи», записатись на прийом у зручний час або навіть замовити виїзне обслуговування мобільним кейс-адміністратором, ну і звісно ж оцінити якість обслуговування або залишити відгук, а також перевірити стан розгляду Ваших документів навіть не проходячи авторизацію, а просто за номером справи. 

І на останок, команда Дії попереджає, що сьогодні скористатися послугами на порталі Дія буде неможливо, оскільки оновлюватимуться адресні довідники, щоб належність населених пунктів до громад відображалась безпомилково. Та вже завтра, 11 вересня все має запрацювати у звичному режимі. Тож, плануйте свої звернення на портал Дія з урахуванням вищевказаної інформації.

 

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління

та чекайте на наступні дайджести від ВАШОЇ DIGITAL «ВІЗИ»

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

10 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради