Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Спортивний Кривий Ріг: Юрій Вілкул вручив муніципальні стипендії кращим спортсменам міста

Створено: 2021-09-10 09:49:26Оновлено: 2021-09-10 09:54:38

Разом із розвитком спортивної інфраструктури міста, що ведеться в рамках Об'єднаної програми К. Павлова і Ю. Вілкула, криворізькі спортсмени отримують персональну підтримку. Всього, за  5 років такі стипендії отримали  418 криворізьких спортсменів та тренерів на загальну суму 4,5 млн грн.

Напередодні Дня фізичної культури та спорту  в.о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся зі спортсменами, тренерами, фізкультурним активом та ветеранами спорту. Традиційно, до свята, криворіжці,  які досягли високих результатів  на європейських і всеукраїнських змаганнях отримують від міста нагороди, муніципальні стипендії й подарунки.

У цьому спортивному році муніципальними стипендіями відзначений 41 стипендіат. Гордість Кривого  Рогу  - учасник 32-х літніх Олімпійських ігор в Токіо, Денис Кесіль. Він - майстер спорту України міжнародного класу з плавання.  Юрій Вілкул вручив  Денису сертифікат на  150 тисяч  гривень.  

«Я представляв рідне  місто на Олімпійських іграх, які проходили в Токіо. Було дуже важко, і я  вдячний своєму тренеру за наставництво та дякую владі міста за підтримку, яка нас спонукає рухатись вперед до нових  спортивних звершень та перемог. Мені приємно отримати винагороду за свою працю і я впевнений, що підтримка спорту - це запорука здорового майбутнього нашого міста. Обіцяю улюбленому Кривому Рогу  на цьому  не зупинятися. Буду прагнути до нових висот, щоб   взяти золото на наступній олімпіаді»,  - поділився  своїми  враженнями  та емоціями    Денис Кесіль.

До Кривого Рогу завітав заслужений майстер спорту України, чемпіон світу (2011) на любительському ринзі, бронзовий призер Європи (2013) Євген Хитров. Він привітав колег –спортсменів  зі святом  та вручив Юрію Вілкулу, з яким він знайомий 15 років, свої  легендарні рукавички. «Я  добре знаю  Юрія Григоровича і як ніхто інший  можу сказати про те, скільки він  зробив для розвитку спорту у Кривому Розі.  Я гордий тим, що народився  у цьому місті,  тут  робив свої перші спортивні кроки та  досяг успіху! Щиро вдячний рідному місту за підтримку,  Кривбас   - спортивне місто і у нього потужний потенціал!»,  - упевнений Євген Хитров.  

Кривий Ріг продовжує розвивати масовий спорт, покращує спортивну інфраструктуру, забезпечує для криворізьких школярів безкоштовні заняття в ДЮСШ, підтримує спортсменів і тренерів. Незважаючи на складну економічну ситуацію у 2021 році з міського бюджету на спортивну галузь виділено 170 млн гривень.  

«Наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якомога більше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тому, підтримка фізкультурно-спортивного руху, зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів  ‒ наше пріоритетне завдання. Кривий Ріг славиться спортивними талантами, ми пишаємося нашими спортсменами, та підтримуємо їх. Ми й надалі будемо докладати всіх зусиль, щоб спорт у Кривому Розі розвивався та привертав до своїх лав  підростаюче спортивне покоління», - підкреслив  в.о. міського голови  Юрій Вілкул.

Криворізькі спортсмени гідно представляють місто на міжнародній спортивній арені.  Спортивна гордість Кривбасу: учасник 32-х літніх Олімпійських ігор в м. Токіо (Японія) Денис Кесіль та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання в ластах Ірина Пікінер. Кривий Ріг також не поступається й в командних видах спорту. Футбольний клуб «Кривбас» посів ІІ місце у другій лізі чемпіонату України. Баскетбольний клуб «Кривбас» став бронзовим призером чемпіонату України з баскетболу. Вихованці відділення з хокею з шайбою ДЮСШ №1 «Кривбас-2009» другий рік поспіль стали переможцями Всеукраїнських змагань з хокею з шайбою. Жіноча команда з гандболу впевнено грає у чемпіонаті України з гандболу серед команд Вищої ліги.

Довідково: У місті збережені  10 комунальних  дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які   більше 25 тисяч криворіжців. Триває оснащення та поліпшення матеріально-технічної бази спортивних закладів:  проводиться реконструкція стадіону «Металург», завершуються роботи в 50-ти метровому плавальному басейні зі встановленням теплових насосів, на завершальному етапі реконструкція стадіону «Спартак».

Незважаючи на карантин, в місті вже проведено близько 300 спортивних змагань. Серед них: як відкритий чемпіонат міста з автокросу «Гонки на виживання», всеукраїнський турнір з боксу серед чоловіків, присвячений пам’яті майстра спорту України Олександра Асауленка, всеукраїнські трейлові марафони «White Stones Trail» та «Black Stones Trail», всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених», чемпіонат Європи з кіберфутболу eFootball PES 2021.

 

10 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради