Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі пройшов наймасштабніший Всеукраїнський веломарафон «Залізна сотня»

Створено: 2019-09-10 11:04:28Оновлено: 2019-09-10 11:07:48

Головний приз змагань -  велосипед,  отримала  наша землячка Анна Перун

Вже четвертий рік поспіль Кривий Ріг об’єднує велосипедистів з усіх регіонів України у веломарафоні «Залізна сотня». Цього року більше 650 велобайкерів з 50 міст України взяли в ньому участь. Учасники марафону долали маршрути 55 км та 100 км.

Вже четвертий рік у Кривому Розі проводиться веломарафон по пересічній місцевості «Залізна сотня», який щороку набирає популярності серед любителів та професіоналів велоспорту. Цього року у ньому беруть участь більше 650 велосипедистів з різних міст: Нікополя, Софіївки, Черкас, Дніпра, Миколаєва, Одеси, Павлограда, Енергодара, Жовтих Вод, Кривого Рогу та інших. Вперше для участі у марафоні завітали 2 спортсмени з Польщі.

Мер міста Юрій Вілкул привітав всіх учасників і дав старт марафону. «Веломарафон «Залізна сотня» – це унікальний і не стандартний спортивний захід, який охоплює молодь і доросле населення. Всіх, хто любить фізичну культуру і спорт, веде здоровий спосіб життя і хоче перевірити себе на міцність. Також, в учасників є можливість не тільки відчути сувору романтику бездоріжжя, а й насолодитися мальовничими ландшафтами нашого Кривбасу!»,- зазначив мер.

Щороку у Кривому Розі проводиться більше десяти заходів з велоспорту: «Залізна сотня», «Весняна сотня», дитячі велозмагання «Чудернацькі перегони», відкриті чемпіонати міста з крос-кантрі, швидкісного спуску, велопробіги та інші. «У нашому місті велика увага приділяється розвитку фізичної культури і спорту, успішно працюють 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 90 спортивних клубів та колективів фізичної культури в яких різними видами спорту займається майже 28 тисяч чоловік, а фізкультурно-оздоровчою роботою охоплено понад 130 тис. криворіжців»,- .сказала директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Лавренко.

За результатами змагань наші криворіжці зайняли призові місця:

Категорія: "Залізна спроба", 55км Жінки

2 місце          Срібная Аліна

Категорія: "Залізна спроба"’, 55км Чоловіки

1 місце          Волік Володимир  

Категорія: "Залізна воля", 100 км Жінки (18 - 32)

2 місце          Нівінская Дарꞌя

3 місце          Ізмайлова Ольга   

Категорія: "Залізна сила", 100км Чоловіки (33 - 44)     

1 місце          Мартинюк Дмитро

3 місце          Мірошниченко Віталій    

Категорія: "Залізна міць", 100км Жінки 45+

3 місце          Коцюмбас Оксана

Категорія: "Залізний досвід" 60 + Чоловіки        

3 місце          Агнаєв Андрій       

 

 

 

10 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради