Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбудова Криворіжжя у співпраці з місцевим бізнесом (програма державної допомоги «єВідновлення»)

Створено: 2023-08-10 12:51:36Оновлено: 2023-08-10 12:54:24

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

 

Власники об’єктів нерухомого майна, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, мають право подати заяву на отримання компенсації на відновлення зазначених об’єктів, з урахуванням норм Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення», затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 №381, зі змінами.

Пунктом 20 Порядку визначено, що для забезпечення виконання робіт, які необхідно виконати для відновлення експлуатаційної придатності об’єкта та надання послуг з продажу товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації, суб’єкти господарювання подають заяву про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів та виконують роботи в рамках електронної публічної послуги “єВідновлення”, в електронній формі засобами Порталу Дія.    

Наразі до програми державної допомоги єВідновлення долучаються підприємці, які займаються продажем будівельних матеріалів та наданням послуг з ремонту житла.

Зокрема, такий бізнес має працювати за наступними MCC-кодами продавця:

  • 1520: генеральні підрядники – житлове і торгове будівництво;
  •  5211: магазини будівельних матеріалів та пиломатеріалів;
  •  5231: магазини скла, фарби та шпалер.

Наразі 17 суб’єктів господарювання міста Кривого Рогу сфери оптової та роздрібної торгівлі будівельними матеріалами, сантехнікою, вікнами  зареєструвалися в електронній формі на Порталі Дія, задля продажу такої продукції в 20 об’єктах бізнесу міста в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення».

Як подати заяву на участь в програмі?

Для участі в програмі уповноважена особа компанії має заповнити заявку на порталі Дія. Для цього потрібно перейти на порталі в «Послуги» - «Підприємництво» та обрати «Приєднатися до єВідновлення як бізнес» за посиланням: https://diia.gov.ua/services/priyednatisya-do-yevidnovlennya-yak-biznes. Статус розгляду заяви можна відстежити в реальному часі в кабінеті на порталі Дія. Повідомлення про приєднання до програми єВідновлення прийде на електронну пошту, зазначену уповноваженою особою.

Більше про «єВідновлення» та перелік актуальних учасників програми можна дізнатися на сайті програми https://erecovery.diia.gov.ua/.

Шановні підприємці Криворіжжя галузей роздрібної і оптової торгівлі будівельними матеріалами та надання послуг з ремонту житла!

З метою реалізації права, наданого громадянам державою на відновлення пошкоджених об’єктів нерухомого майна, наголошуємо на можливості суб’єктів господарювання, які зареєстровані в місті Кривий Ріг та які можуть бути задіяні до продажу будівельних матеріалів та виконання робіт по відновленню експлуатаційної придатності пошкоджених об’єктів в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення», зареєструватися в електронній формі засобами Порталу Дія з подальшим поданням заяв про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, які виконують вказані роботи.

Відновлюємо державу разом!!

10 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради