Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю. Вілкул: Молодь Кривого Рогу єдиним «фронтом» працює на Перемогу. Багато криворізьких юнаків стали на захист рідної країни, інші допомагають військовим, внутрішнім переселенцям

Створено: 2023-08-10 16:29:15Оновлено: 2023-08-10 16:31:34

До Дня молоді в. о. міського голови Юрій Вілкул привітав молодь Кривого Рогу зі святом та вручив 40 юнакам і дівчатам міські відзнаки та стипендії ім. В. Бизова молодим науковцям.

У Кривому Розі майже 180 тисяч мешканців  це - активна, творча, талановита молодь віком від 14 до 35 років. 83 тисячі молодих людей –  працівники підприємств, 27 тисяч – студенти, які здобувають освіту у закладах вищої та фахової передвищої освіти, 70 тисяч –  учнівська молодь.

Вітаючи молодь міста зі святом Юрій Вілкул підкреслив: «Війна згуртувала молодь Кривого Рогу, яка єдиним «фронтом» працює на Перемогу. Багато криворізьких юнаків стали на захист рідної країни, інші допомагають військовим, внутрішньо переміщеним особам і криворіжцям, які постраждали внаслідок російської агресії, у волонтерському русі. Але, не зважаючи на це, молодь Кривбасу навчається та активно розвивається, має досягнення у науці, бізнесі та бере участь у соціальних проєктах. Саме для розвитку та самореалізації молоді діє муніципальна молодіжна програма «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу», на виконання якої 200 найталановитіших  юнаків та дівчат щороку отримують міські відзнаки за досягнення в культурі, спорті, науковій та інтелектуальній діяльності, за розвиток молодіжного, волонтерського руху. Також, навіть в умовах воєнного стану, ми зберегли муніципальні стипендії обдарованій молоді та відмінникам навчання - ім. Г. Гутовського, О. Поля, В. Бизова, В. Гурова. Впевнений, що тільки-но в Україну прийде мир, молодь Кривого Рогу з новою, потужною силою проявить себе та разом ми реалізуємо багато креативних, корисних і цікавих проєктів для рідного міста».

А тому вже зараз у місті відновила роботу школа стартапів. Досвідчені викладачі навчали молодь інноваційному підприємництву та практиці запуску стартап-кампаній з урахуванням світових тенденцій та українських реалій, формуванню бізнес-кейсів проєктів. Вже відібрані  найкращі проєкти, які  візьмуть участь в інкубації.

Поліна Мирошниченко, представниця молодіжного руху, розповіла: «Кривий Ріг  має бути не тільки містом дорослих людей, які тут працюють і займаються промисловою діяльністю. Але й містом, у якому молодь прагнутиме  розвиватись і розпочинати тут свій шлях. Тому, наша діяльність сприяє цьому. Ми залучаємо абітурієнтів до свого руху, реалізовуємо заходи, пов’язані з війною. Нам дуже приємно і ми вдячні, що сьогодні відзначили нашу роботу. Молодь вкрай необхідно нагороджувати й підтримувати.  Кривий Ріг - дуже визначне місто, в ньому відбувається стільки корисних речей для  України і ми пишаємося, що живемо тут та є частиною   дружної криворізької команди».

Місто цінує талановиту молодь. Муніципальні стипендії імені Григорія Гутовського та Олександра Поля отримують 60 студентів закладів вищої і фахової передвищої освіти та 8 учнів професійно-технічних навчальних закладів. Стипендії імені Володимира Бизова та Вадима Гурова отримують 10 молодих науковців і 10 студентів вищих навчальних закладів металургійного спрямування.

Ілля Лисоконь, голова молодіжного виконкому міста Кривого Рогу, сказав: «Наша молодь – найкраща, адже не може розвиватись місто допоки в ньому немає молоді. Лише в молоді є рушій прогресу, який буде розвивати  Кривий Ріг. До Дня молоді у нас нагороджують кращих науковців, спортсменів, волонтерів, громадських діячів, працівників закладів культури і освіти. Наша молодь активно бере участь у програмах академічної мобільності, долучається до реалізації волонтерських проєктів. Потрібно підтримувати і заохочувати молодь, і саме відзнаки міського рівня є стимулюванням їх до подальших дій».

За 7 місяців цього року 12 молодих спортсменів стали переможцями Європейських ігор, кубків світу, чемпіонатів України з різних видів спорту і відповідно до міської молодіжної Програми отримують стипендії. Найбільшу стипендію у розмірі 100 тисяч грн. отримав Єфіменко Олександр – переможець Європейських ігор з таїландського боксу Муей Тай.

10 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради