Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У жовтні в Кривому Розі після реконструкції відкриють другу - малу сцену академічного театру ім.Т.Шевченка

Створено: 2016-08-10 17:15:25Оновлено: 2016-08-10 17:19:53

Відкриття ще одного сучасного театрального майданчика надасть додаткові можливості для реалізації нових сценічних постановок. Після реконструкції колектив театру отримає абсолютно нове приміщення з зручними гримерками, балетним репетиційним залом і найсучаснішим обладнанням.

Хід будівельних робіт тримає на особливому контролі міський голова Юрій Вілкул.

«Коли в інших містах закривають театри, у нас не тільки зберігається культурна спадщина, але й відкриваються нові театральні майданчики, ремонтуються палаци культури, зберігаються і розвиваються художні колективи», - зазначив директор академічного театру ім. Т. Шевченка Назар Чирка.


В ході ремонту малої сцени буде втілено в життя оригінальне архітектурне рішення – облаштування виносного балкона.

Мер поставив завдання закінчити реконструкцію малої сцени в жовтні – до відкриття шостого традиційного загальноміського фестивалю національних культур.


«Ремонт малої сцени - важлива подія як для театру, так і для культурного життя міста. Зазначу, що ми збільшуємо кількість місць у глядацькій залі на третину - до 180, а завдяки найсучаснішій звуковій та світловій апаратурі зможемо значно розширити форми і подачу театральних вистав. Важливо підкреслити - не всі українські театри можуть похвалитися тим, що у них є і велика, і мала сцени. І я дуже радий, що місто нас підтримує і дає можливість розвиватися, пропонувати глядачам нові, цікаві вистави»,- сказав Н.Чирка.


До кінця року в Кривому Розі відремонтують 11 об'єктів культури: малу сцену академічного театру ім.Т.Шевченка, академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», музичні і художні школи мистецтв та палац культури «Мистецький» (кол. Артема).


 

10 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради