Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З міськбюджету виділено додаткові кошти на забезпечення криворіжців теплом і водою, збереження ціни на проїзд на 228 маршруті й соцпідтримку в зв`язку з ростом тарифів

Створено: 2016-08-10 17:20:18Оновлено: 2016-08-10 17:23:53

На засіданні Криворізького міськвиконкому секретар міськради Сергій Маляренко акцентував увагу на тому, що: «мер Юрій Вілкул поставив завдання, аби кошти міськбюджету передусім спрямовувалися на підтримку і захист криворіжців. Місто продовжує допомагати учасникам АТО - виділяються гроші на лікування воїнів і вирішення соціально-побутових питань, а також на допомогу інвалідам, чорнобильцам й сім'ям вояків».

Начальник фінансового управління Олена Рожко наголосила: «У вкрай складних фінансових умовах, не дивлячись на те, що місто змушене спрямовувати величезні кошти на освіту і охорону здоров'я, які недофінансовуються урядом, за дорученням мера були спрямовані кошти на підтримку соціальних програм і на вирішення важливих для жителів міста питань».

Зокрема, виділено додаткові кошти на підготовку міста до нового опалювального сезону.

Щоб криворіжці отримували тепло і воду, з міськбюджету направляються 6 млн.грн. для забезпечення розрахунків комунальних тепло- та водопостачальних підприємств з державними монополістами.

«Місто змушене виділяти ці гроші в зв'язку з тим, що у людей вже просто немає можливості платити за тарифами, що колосально зросли, та встановлені в Києві», зазначила Олена Рожко.

Для того, щоб не піднімати вартість проїзду на соціальному 228 маршруті, який з'єднує центр міста з його північною частиною, будуть виділені кошти на придбання палива для автобусів. Завдяки цьому, ціна проїзду збережеться на рівні 3 грн.

Крім того, додаткові кошти будуть спрямовані на підготовку робіт з модернізації мереж централізованого водовідведення (каналізації) в школі №13. Про це міську владу попросили викладачі та батьки учнів цієї школи.

«В умовах кризи в Кривому Розі збережена стабільна робота всіх соціально значущих установ, - шкіл, садочків, лікарень; триває соціальна підтримка криворіжців. В умовах підвищення тарифів йдуть виплати за програмою соцдопомоги криворізьким сім'ям, ініційованої міськрадою і мером», - зазначив Сергій Маляренко.

З початку року таку підтримку в раз мере 500 грн. на сім'ю отримали майже 171 тис. городян. На підставі звернень громадян рішенням серпневого виконкому така допомога буде надана ще 1 046 жителям.

 


 

10 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради