Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Питання захисту прав споживачів, підвищення рівня захисту здоров’я і безпеки мешканців міста, їх законних прав та інтересів є в центрі постійної уваги органів місцевого самоврядування Кривого Рогу

Створено: 2012-08-10 07:55:19Оновлено:

8 серпня відбулося засідання виконкому міської ради з основним питанням про роботу щодо захисту прав споживачів у місті, на яке були запрошені керівники відповідних служб міста.

Начальник відділу з питань захисту прав споживачів апарату міськради і виконкому Н.Савенко відмітила, що в даний час у місті сфера захисту прав споживачів є невід’ємною і вагомою складовою загальних прав людини. Споживач єдиний з усіх суб’єктів ринку, який не є професійним учасником і без державної підтримки не в змозі ефективно відстоювати свої законні права.

Держспоживінспекцією у Дніпропетровській області, санітарною, ветеринарною, карантинною службами, митницею та правоохоронними органами посилено роботу щодо протидії обігу неякісної харчової продукції в об’єктах оптової і роздрібної торгівлі, закладах ресторанного господарства, на ринках міста, на під'їзних шляхах до міста.

Тільки з початку року проведено понад одної тисячі перевірок, виявлено продукцію, яка не відповідає вимогам нормативних документів, у кількості понад 14 тонн. Вилучену з обігу продукцію доведено до вимог стандартів, утилізовано або перероблено за рахунок власника. До порушників застосовано відповідні адміністративні та фінансові санкції на загальну суму понад 190 тис. грн.

На користь споживачів вирішено та задоволено понад 95% від порушених питань. За результатами розгляду звернень повернуто споживачам кошти, замінено та відремонтовано неякісні товари, виконано роботи (послуги) на суму понад 850 тис. грн.

Під час засідання виконкому міський голова Юрій Вілкул підкреслив, що наявність проблемних питань у даній сфері свідчить про необхідність створення системного підходу до їх вирішення, визначення пріоритетних завдань із забезпеченням чіткої координації дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, митниці, засобів масової інформації.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради