Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Житлове господарство Кривого Рогу стає все більш енергоефективним

Створено: 2011-08-10 06:22:02Оновлено:

В Кривому Розі триває виконання Програми енергоефективності, розрахованої до 2015 року, яка направлена на більш раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів нашого міста.

Відповідно до вищезазначеної Програми, тільки за І півріччя 2011 року за рахунок упровадження заходів з енергозбереження зменшено споживання паливно-енергетичних ресурсів по місту на 8,1 тисяч тонн умовного палива або на 31,6 млн. гривень, що дозволило ще на 13% зменшити витрати порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому споживання природного газу знизилося на 8,4 млн.м3, електричної енергії – на 21,4 млн.кВт/год., теплової енергії – на 7,2 тис.Гкал.

Також, в рамках реалізації Програми енергоефективності м. Кривого Рогу на 2010-2015 роки, у другому півріччі передбачена реалізація ще цілого ряду важливих заходів. Зокрема, як повідомив на нещодавній прес-конференції, заступник міського голови Григорій Вербицький, у Тернівському районі Кривого Рогу відбувається побудова теплотраси, яка з’єднає мережі котельні №2 «Північного ГЗК» з котельнею Першотравневого кар’єру цього ж підприємства. Таким чином буде виведена з роботи котельня Першотравневого кар’єру. Завдяки цьому, споживання газу, електроенергії та води в системі теплопостачання Тернівського району буде зменшено на 20-25%. Знизяться також інші витрати пов’язані з роботою котельні Першотравнего кар’єру.

На сьогоднішній день тривають і роботи, пов’язані з заміною застарілої теплотраси у Дзержинському районі міста. Ще раніше були виконані роботи з заміни ділянок теплотрас між вулицями Рязанова і Іллічівська (по вулиці Якіра) та між вулицями Рязанова і Хабаровська (по території 1-ої міської лікарні).

Також, як доповів Григорій Вербицький: «У міському бюджеті передбачені кошти на виконання ізоляції понад 100 кілометрів теплотрас міста, що за розрахунками спеціалістів допоможе знизити втрати тепла більш ніж на 15%».

Крім того, на замовлення місцевої влади та в рамках виконання відповідної вимоги однієї з Постанов Кабінету Міністрів України для можливості залучення інвестицій щодо реформування системи ЖКГ, в тому числі із державного бюджету, спеціалізованою проектною організацією, розробляється оптимізована система теплопостачання міста. Як повідомив заступник міського голови Г. Вербицький, без її розробки «говорити про залучення інвесторів неможливо». Роботи з розроблення вищеозначеної оптимізованої системи планується завершити у жовтні 2011 року.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради