Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

РОЗ’ЯСНЮЄМО КРИВОРІЖЦЯМ: ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У РЕЄСТРІ БТІ НАЯВНИЙ СТАРИЙ ЗАПИС ПРО ПРОДАНУ НЕРУХОМІСТЬ?

Створено: 2024-07-10 15:01:35Оновлено: 2024-07-10 15:03:58

Право власності на житлову нерухомість виникає з моменту внесення відомостей в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Історично склалось так, що державна реєстрація права власності проводилась у двох електронних системах – це Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (новий Реєстр) та його архівна складова частина – Реєстр прав власності на нерухоме майно, який наповнювався до 2013 року (старий Реєстр БТІ).


При реєстрації права власності на об’єкт нерухомості, яку було зареєстровано в Е-Реєстрі до 2013 року, державний реєстратор переносить відомості зі старого реєстру БТІ до новогоДержавного реєстру прав, в старому реєстрі проставляється відмітка про «погашення» права власності.

Однак трапляються випадки, коли чи то за помилкою, чи за старими нормами законодавства, в Реєстрі прав власності на нерухоме майно не проставлена відмітка про «погашення» прав власності. Особливо гостро це питання постає при нарахуванні податку на житлову нерухомість.

Шановні заявники!

У разі наявності «непогашеного» запису щодо проданої нерухомості в старому реєстрі, власник (теперішній або колишній) може звернутися  до Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») або до його територіальних підрозділів, які знаходяться в кожному районі міста, та подати заяву про виправлення технічної помилки для внесення відмітки про «погашення» запису.

10 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради