Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

КОЛИ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ СТРОК ЧИННОСТІ ПАСПОРТІВ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ У ВИГЛЯДІ КНИЖЕЧКИ ТА ЧИ НЕОБХІДНО ЇХ ОБМІНЮВАТИ НА ID-КАРТКУ?

Створено: 2024-07-10 15:01:35Оновлено: 2024-07-10 15:07:42

Останнім часом замовники послуг Центру «Віза» («Центр Дії») ставлять питання, який термін дії паспорта у вигляді книжечки та чи потрібно обов’язково обмінювати  на ID-картку?

Відповідаємо: законодавством України не визначено терміну дії паспорта-книжечки, тому їхні власники можуть спокійно користуватися ними далі. Чинним Положенням про паспорт громадянина України передбачено дві форми паспорта: як у вигляді книжечки, так і формі картки.

При цьому, варто знати наступне:

  • паспорт-книжечку  за бажанням власника можна обміняти на ID-картку
  • ID-картка видається у разі втрати, крадіжки, псування, зміни прізвища або інших даних власника паспорта-книжечки  
  • паспорт-книжечка обмінюється на ID-картку, якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання фото. У період дії воєнного стану є особливості – у разі, якщо 25 чи 45 років виповнилося після 24.01.2022 –  вклеїти фотокартку можна протягом 30 календарних днів від дня припинення чи скасування воєнного стану. 

 

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):

e-mail: [email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

10 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради