Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: Вже восени для криворіжців буде зроблена нова сучасна дорога, що поєднає два великих мікрорайони – Сонячний та Спаську

Створено: 2020-07-10 15:34:22Оновлено: 2020-07-10 15:37:35

Будівництво нової дороги на мікрорайоні Сонячний – спільний проєкт мера Кривого Рогу Юрія Вілкула та депутатів Дніпропетровської облради від Кривого Рогу. Виділення коштів на зведення автошляху було умовою голосування криворізьких обласних депутатів за бюджет області на 2020 рік, який без їх участі прийнятий би не був.

Графіки та темпи виконання робіт контролює особисто міський голова Юрій Вілкул і на черговій робочій нараді мер наголосив: у вересні новою дорогою вже має рухатися транспорт.

«Ми продовжуємо реалізацію великих інфраструктурних проєктів, зокрема, ремонтуємо та будуємо у місті нові дороги. Один із найважливіших проєктів-2020: будівництво автомагістралі між двома мікрорайонами Сонячний та Спаська. Завдяки новому автошляху тисячі машин «підуть» з центральних доріг. Ми довго чекали на виконання проєкту. Два роки тому  зробили  його, пройшли всі експертизи. Потім дали можливість майже рік «відстоятися» першому шару насипної дамби, щоб забезпечити стійкість дорожнього полотна. Також, у планах на цей рік - розпочати будівництво ще однієї дороги по вулиці Електроніки та Гетьманській. Нова дорожня артерія дозволить розвантажити проспект Миру та вулицю Лермонтова у напрямку Кропивницького і Миколаєва», - зазначив Ю. Вілкул.

Дорожники доповіли меру, що на сьогодні вже винесені каналізаційні колектори, виконані з полієтиленових труб, з-під «тіла» дамби, була відсипана основна дамба (43 тис м3), укладена георешітка для зміцнення откосів, на нижніх шарах прокладений геотекстиль для посилення основи дамби. Замінений грунт (він був нестабільний) на шлакову основу -12 тис м3.

Представник підрядника Георгій Ярцев сказав: «Зараз проводиться облаштування дорожньої основи з піску товщиною 25 см. У подальшому проводитиметься облаштування основи із щебеню, установка бордюр та облаштування асфальтобетонного покриття. Також, зробимо тротуарні доріжки, шириною 1,5 м і буде велосипедна доріжка шириною 2 м».

Довідково: У міському бюджеті на 2020 рік на ремонти та будівництво доріг виділено 320 млн грн.

 

 

 

 

 

 

 

10 липня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради