Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі тривають роботи з ліквідацій наслідків стихій

Створено: 2019-07-10 09:15:56Оновлено: 2019-07-10 09:23:56

Одразу  ж  по завершенні бурі  бурі створений розпорядженням мера Юрія Вілкула оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації почав видавати будівельні матеріали з міського матеріального резерву, також прийшла допомога з Одеси.

Всього видано 4500 листів шиферу, райони отримали плівку, руберойд, цвяхи.

Управителі отримали будматеріали: 304 рулони руберойду і рубімасту, 2390 листів шиферу.

Минулого тижня відремонтовано покрівлі за такими адресами: Володимира Великого, 3; Паркова, 11,13, 1; Гетьманська, 92; Тесленко, 9; Вадима Гурова, 15; Бахчисарайська, 16; Мухіна, 2,4; Кокчетавська, 2; Військове містечко 33,17; Сергія Параджанова, 2,3,6,7; Дніпровське шосе, 2; Фукса, 17,31; Січеславська, 40; Соборності, 82; Тільги, 67.

На завтра замовлено 4500 листів шиферу, закуплений спеціальний покрівельний матеріал для м'якої покрівлі - бітумакс (960 рулонів) і близько 1000 тон мастики для його укладання. Будівельні матеріали будуть видавати районні комісії МНС. «Завдяки своєчасному отриманню матеріального резерву є можливість   максимально швидко  приступити до усунення наслідків стихії. Як тільки дозволить погода, відразу починаємо працювати. Буду суворо контролювати  управителів стосовно   якості  робіт! », - підкреслив мер Юрій Вілкул.

 

Щоб максимально прибрати  наслідки стихії всі комунальні служби працюють цілодобово. На прибирання доріг, тротуарів, прибудинкових територій виведена вся техніка, в кожному районі працює декілька бригад.

Не дивлячись на погіршення погодних умов, роботи з прибирання міста від повалених дерев і ремонту дахів тривають. На 12.00 8 липня в місті працює більше 30 бригад і понад 100 одиниць техніки.

«Основне завдання, яке поставив мер, - розчистка житлового фонду від повалених дерев. На сьогоднішній момент розкрижовано і частково прибрано 2 тис. дерев, які впали під час урагану на прибудинкових територіях. За останні два дні розпиляли і підготовили  до збирання понад 500 дерев на прибудинкових територіях. Тривають роботи з прибирання проблемних дерев, які залишилися на фасадах і дахах. Проблема зняття полягає в тому, що вони зачіпають електричні мережі, які необхідно знеструмити, а також з їх важкодоступністю і масовістю», - сказав директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

У прибиранні прибудинкових територій управителям допомагають 16 бригад, 78 чоловік з КП «Сансервіс», які допомагають управителям з розпилом і вивезенням. «Великі дерева неможливо прибрати без допомоги спецтехніки. У Саксаганському, Інгулецькому та Металургійному районах працюють 2 крана і 3 вишки «Сансервіс». Частково переходять на прибирання парків і скверів», - зазначив Карий.

У дворах і на вулицях працюють понад 400 співробітників керуючих компаній і спецтехніка. Для запобігання підтопленню квартир, які залишилися без крівлі, управителі роблять гідробар'єр з будівельної плівки.

Також, управителям допомагають людьми і технікою міські підприємства. «Кривбасводоканал» направив автовишку і кран у Саксаганський район, «Тепломережа» доправила кран у Металургійний район. Рятувальники,  особовий склад всіх частин, надають допомогу з перших днів після урагану.

10 липня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради