Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг технічно стовідсовково буде готовий до початку опалювального сезону

Створено: 2018-07-10 11:49:44Оновлено: 2018-07-10 15:05:32


Кривий Ріг технічно 100% буде готовий до початку опалювального сезону, але подача тепла безпосередньо залежить від проплат населення

 

Кривий Ріг технічно 100% буде готовий до початку опалювального сезону. Місто перше в Україні почало підготовку до осінньо-зимового періоду ще в січні. Розпорядженням мера Юрія Вілкула було створено міський штаб з підготовки до зими.

Міський голова поставив завдання, щоб до кінця серпня були завершені основні обсяги робіт по ремонту і заміні мереж, проведено гідравлічні випробування і ревізія інженерного обладнання. До 31 серпня школи, дитячі садки, лікарні - вся бюджетна і соціальна сфери, а також багатоквартирні будинки повинні отримати паспорти готовності.

На засіданні штабу по зимі начальник управління благоустрою та житлової політики Іван Карий сказав: «На відміну від минулого міжопалювального сезону - і це позитивний фактор - зараз усі тепловики повністю забезпечені водою і електроенергією для того, щоб прокрутити насосне обладнання, випробувати свої мережі і гідравліку. Йде повним ходом робота по заміні окремих ділянок магістральних трубопроводів. Замінено більше 15 км мереж, заізольовані близько 20 км мереж, на 60% виконано випробування котельного, насосного обладнання. Ризиків зриву підготовчих інженерних робіт немає».

Найголовніший чинник, що впливає на підготовку до осінньо-зимового періоду - економічний. «Проблема полягає в тому, що теплопостачальні підприємства мають борги за спожитий газ для виробництва тепла за минулий і позаминулий сезони. 600 млн. грн. - борги населення. Близько 40 млн. грн. заборгували комунальній «Криворіжтепломережі» та держпідприємству «Криворізька теплоцентраль» суб'єкти бізнесу, приватні підприємці, установи, які фінансуються з обласного бюджету. Більше 10 млн. грн. складає заборгованість закладів профтехосвіти, які отримують державне фінансування (субвенцію) через обласний бюджет», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.
«У даній ситуації єдина і головна умова для своєчасного початку опалювального сезону для всіх теплопостачальних підприємств - споживачі повинні розплатитися з боргами за спожите тепло», - підкреслив Катриченко.
Важливо відзначити, всі бюджетні установи (школи, дитячі садки, лікарні), які знаходяться у підпорядкуванні міста і фінансуються з міського бюджету - не мають боргів за тепло.
«На жаль, такого не можна сказати про освітні обласні установи, що фінансуються з держбюджету. У Дніпрі відбувся обласний селектор із підготовки до осінньо-зимового періоду. Ми не побачили зворотного зв'язку і бажання вирішувати питання по обласним установам і держпідприємству «Криворізька теплоцентраль», яке вже втретє виставляють на приватизацію. Кривому Рогу дали чітко зрозуміти - ніхто місту допомагати не буде. Тому, якщо боржники в повному обсязі не розрахуються за спожиті послуги - є реальний ризик зриву початку опалювального сезону», - акцентував заступник мера.
 

 

10 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради