Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг залучає кошти міжнародних партнерів на створення житла для переселенців

Створено: 2019-06-10 16:58:48Оновлено: 2019-06-10 17:00:53

За дорученням мера Юрія Вілкула  підписаний меморандум з Українським фондом соціальних інвестицій. Його мета - реалізація двох субпроектів щодо поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб за гранти уряду Німеччини. На минулому тижні  відбулася перша організаційна зустріч робочої групи проекту.

«За проектом перший поверх гуртожитку по вулиці Каткова, 25 реконструюють в соціальне житло. Всі роботи буде фінансувати уряд Німеччини. Розпорядником виділених коштів буде Український фонд соціальних інвестицій. Внесок міста - розробка проектно-кошторисної документаціі. Всеі інші роботи будуть виконуватися за грантові кошти. Планується облаштувати в будівлі гуртожитку до двох десятків кімнат», - сказав директор департаменту розвитку інфраструктури виконкому міськради Іван Карий.

Створення умов для внутрішньо переміщених осіб - це лише перший субпроект по меморандуму. Другий - капітальний ремонт дитячого садка неподалік гуртожитку.

«Була проведена технічна оцінка цих будівель, тепер буде проводитися робота над проектно-кошторисною документацією. Після її завершення ми зможемо оголосити тендер на виконання робіт і почнемо реконструкцію. Всі роботи будуть проводитися з використанням енергозберігаючих технологій. Проект включає в себе і освітній компонент. Це будуть тренінги як для працівників органів місцевого самоврядування з енергозбереження, так і для представників громади з числа ВПО. Це буде і соціальне згуртування, і консультування - соціальний компонент, який дозволить поліпшити інтеграцію внутрішньо переміщених осіб в громаду», - розповіла консультант з розвитку громад Східного регіонального представництва УФСІ Тетяна Скляренко.

Проект для участі в конкурсі на отримання гранту готували фахівці департаменту розвитку інфраструктури міста та громадська організація «Егіда-Центр».

Довідково:

З 2014 року понад 17 000 жителів Східних областей України знайшли перший притулок від бойових дій у Кривому Розі. Більше 7,5 тисяч людей залишилися жити і працювати в місті. Близько 200 чоловік до цих пір проживають в модульному містечку.

10 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради