Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Необхідно зберегти спорт доступним. Переходимо до основної частини з реконструкції комплексу ДЮСШ №1 - розпочата реконструкція стадіону «Металург»

Створено: 2020-04-10 11:18:53Оновлено: 2020-04-10 11:20:24

Після того як місто не дало закрити і зберегло спортшколи після припинення їх фінансування державою, у Кривому Розі проведена системна робота із зміцнення матеріально-технічної бази всіх десяти дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Тільки по ДЮСШ №1  побудовано фактично нове запасне футбольне поле спорткомплексу «Металург» та на сьогоднішній день вже на завершальному етапі капітальний ремонт 50-ти метрового басейну. Зараз на стадіоні «Металург» ДЮСШ №1 розпочали ремонт.

За завданням міського голови Юрія Вілкула був розроблений проєкт реконструкції спортивного комплексу «Металург» ДЮСШ №1. Після проведення тривалих експертиз Державним архітектурно-будівельним контролем, нещодавно був отриманий дозвіл на проведення ремонтних робіт - вони почалися негайно.

Проєктом реконструкції спорткомплексу «Металург» ДЮСШ №1 передбачена повна реконструкція  власне спорткомплексу, з усіма підтрибунними приміщеннями, де тренуються учні дитячо-юнацької спортивної школи №1. Передбачена заміна трибун, перекриттів і гідроізоляційного шару чаші стадіону в цілому. Таким чином, буде усунуто протікання під час опадів під трибунні приміщення. Капітально відремонтують фасад комплексу та проведуть благоустрій території біля стадіону.

«На разі, розпочатий ремонт західної сторони стадіону «Металург». Вже проводиться демонтаж вхідної групи – монолітобетонних сходів та пандусів. Підрядна організація повинна виконати: заміну віконних блоків на енергозберігаючі, монтаж алюмінієвих вітражів та встановити ворота, утеплити фасад та облаштувати цоколь облицювальними плитами, утеплити цокольну частину та відремонтувати і утеплити покрівлю, облаштувати ганок та відремонтувати цегляну кладку, відремонтувати балки»,- зазначив Валерій Катькін, начальник управління  капітального  будівництва.

У Кривому Розі щороку проводиться понад 500 спортивних змагань усіх рівнів з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Незважаючи на припинення фінансування на державному рівні, в місті збережені всі 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Заняттями у фізкультурно-оздоровчих групах і спортивних секціях в Кривому Розі охоплено близько 140 тисяч містян (21,5% від загального числа жителів). Заняття з фізичного виховання відвідують понад 79 тисяч учнів і студентів. З 30 видів спорту (24 Олімпійських і 6 неолімпійських) понад 9 тисяч спортсменів займається в ДЮСШ міста.

За програмою мера Юрія Вілкула за останні п'ять років у Кривому Розі створено понад 120 нових спортивних майданчиків. Після капітального ремонту відкритий 25-метровий плавальний басейн дитячо-юнацької спортивної школи №10. Триває капітальний ремонт 50-ти метрового плавального басейну палацу водних видів спорту спортивної школи №1. Реконструйоване запасне футбольне поле спортивного комплексу "Металург", на якому укладено синтетичне покриття "штучна трава". З 2018 року, за ініціативою мера, сотні юних криворізьких спортсменів оздоровлюються і проводять тренувальні збори в комунальному таборі «Старт».

 

 

10 квітня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради