Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розпочав роботу асфальтний завод

Створено: 2017-04-10 15:29:32Оновлено: 2017-04-18 10:43:38

Місто буде жорстко контролювати якість асфальту. Для цього в тендерну документацію внесено обов'язкову умову: має бути постійний моніторинг якості асфальтобетону незалежними сертифікованими лабораторіями.

За 2-3 тижні всі поточні ремонти після зими на основних автомагістралях повинні бути завершені  та розпочаті великі дорожні проекти. Бригади повинні працювати щодня, за умови нормальної погоди – таке завдання поставив міський голова Юрій Вілкул перед дорожніми службами.

На відкритті асфальтного заводу міський голова підкреслив: «Із кожним днем необхідно нарощувати темпи. Запуск асфальтного заводу дозволить нам збільшити обсяги дорожніх робіт. Зараз у районах міста працює 7 бригад.   Найближчим часом буде запущений асфальтоукладач, щоб виконувати роботи як на центральних, так і внутрішньоквартальних дорогах, також будемо наводити  лад на прибудинкових територіях і в приватному секторі».

На сьогодні за  добу укладається до 100 тонн асфальту. «До великих обсягів - понад 1000 тонн будемо переходити вже на початку травня, коли розпочнемо займатися масштабними проектами», - зазначив заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко.

У 2017 році у Кривому Розі буде відремонтовано більше 150 доріг і реалізовано 6 великих дорожніх проектів. Зокрема, капітально відремонтують дороги по вулиці Толстого в Центрально-Міському районі, вулиці Сергія Колачевського в Тернівському, вулиці Волгоградській у Саксаганському районі. Нова дорога буде побудована від мікрорайону Сонячний до  Ювілейного. Також, завершать  проекти, розпочаті у 2016 році. Зокрема, буде зроблено ділянку автошляху  від проспекту 200 років Кривого Рогу до вулиці Світальского і від вулиці Фабричної до Східного-3.

Довідково: Асфальтний завод   відкритий у 2012 році. Його продуктивність 60 тонн асфальту в годину. Для збільшення міцності та зносостійкості асфальту застосовується полімерно-бітумна суміш, - сасобіт, яка довела свою ефективність в Європі. Якщо за стандартним нормативам асфальт повинен витримувати при прямому сонячному світлі температуру до +60°С, то використання суміші дозволяє витримувати температуру до +75°С.

10 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради