Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: Кожен керівник району, начальники відділів та управлінь несуть особисту відповідальність за кожну бюджетну цифру і копійку. На сьогодні ми маємо працювати в жорсткому режимі економії

Створено: 2014-04-10 16:57:58Оновлено: 2014-04-10 16:59:59

На квітневому засіданні виконкому міськради представлений проект рішення плану заходів щодо організації виконання міського бюджету та забезпечення економного і раціонального використання бюджетних коштів.

Розпорядникам коштів усіх рівнів, виконкомам районних у місті рад, а також комунальним підприємствам міста визначені конкретні завдання й до 20 квітня їм необхідно затвердити відповідні заходи щодо обмеження запланованих видатків з чітким визначенням термінів їх виконання та плановими обсягами економії коштів не менше 1 %. За дотриманням режиму економії, ефективним і раціональним використанням бюджетних коштів буде здійснюватися постійний внутрішній контроль на всіх стадіях бюджетного процесу. Міський голова Юрій Вілкул підкреслив, що кожен керівник району, начальники відділів та управлінь несуть особисту відповідальність за кожну цифру бюджета. «Якщо фінансова інспекція знайде якісь порушення ви будете нести персональну відповідальність. На сьогодні ми маємо працювати в жорсткому режимі економії», - наголосив Юрій Вілкул.

Разом з тим, зменшено обсяг заходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів на суму 64 829, 3 тис.грн, збільшено обсяг дотації вирівнювання з державного бюджету на суму 24 494, 3 тис.грн . У зв’язку з чим обсяг видатків потрібно зменшити на 40 335,0 тис.грн.

У підсумку це означає наступне: розмір мінімальної заробітної плати у поточному році зберігається на рівні 2013 року - 1218 гривень, передбачено зменшити видатки на діяльність фахівців із соціальної роботи( по місту це 110 посад), також скорочується фінансування на розширення мережі дитячих садків (4 442,0 тис.грн.), модернізацію дитячих спортивних майданчиків та загальноосвітніх навчальних закладів (4 776, 2 тис.грн.).

Внесені зміни до обсягів субвенцій з державного бюджету: збільшена субвенція на ремонт та утримання доріг - 5 415,8 тис.грн, скасовані субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 20 000 тис.грн, фінансування програм переможців Всеукраїнського конкурсу - 326,4 тис.грн (сонячні батареї в ДОТ «Слава»), крім того скасовується державна субвенція на харчування учнів 5-11 класів - 8 598,3 грн.

Олена Рожко, начальник фінансового управління, відзначила, що запропоновані на затвердження заходи по обмеженню бюджетних видатків дозволять направити зекономлені кошти на розрахунки за енергоносії по установах бюджетної сфери, оскільки з 1 квітня значно зростає ціна на газ і тарифи на тепло.

«Зауважу, що захищені видатки, зокрема, заробітна плата працівникам бюджетної сфери, з урахуванням затверджених умов оплати праці, а також розрахунки за енергоносії і комунальні послуги, будуть забезпечені фінансовими ресурсами у повному обсязі відповідно до законодавства»,- додала начальник фінансового управління.

Варто зазначити що, ще на етапі формування показників бюджету враховуються заходи щодо економного використання бюджетних коштів. При плануванні видатків перевага надається соціально захищеним видаткам (таким як заробітна плата, харчування, медикаменти, енергоносії і комунальні послуги). Їх питома вага в утриманні бюджетних установ складає понад 92%. Тобто, питома вага незахищених статей бюджету не значна.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, [email protected]

10 квітня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради