Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул представив Україну на Міжнародному форумі місцевого самоврядування

Створено: 2015-03-10 09:26:17Оновлено: 2015-03-10 09:30:34

Цими днями (5-6 березня) Юрій Вілкул - як член політичного Комітету Ради  європейських муніципалітетів та регіонів, голова  Національного Конгресу  місцевого самоврядування  України,  президент  Асоціації міст України представляє нашу державу на форумі  місцевого самоврядування в Польщі. 

Юрій Вілкул отримав  запрошення  взяти  участь у Конгресі, що проходить у місті Познань, з  нагоди 25-ї річниці  місцевого самоврядування Республіки Польща. Участь у ньому беруть  представники 18 країн, а це - близько 2 тисяч делегатів. На крупному міжнародному форумі обговорюються актуальні питання розвитку місцевого самоврядування.

«У Польщі проведена одна із найуспішніших реформ місцевого самоврядування і  в Європі це викликало велику увагу. Участь у роботі  форуму  взяли Президент Польщі Броніслав Комаровський і Прем’єр–міністр Ева Копач. У мене були з ними зустрічі та розмови і вони відзначили важливість проведення  децентралізації влади в Україні. Найголовніше, на їх думку, щоб місцеві органи влади були не транзитерами центральної влади, а дійсно, мали  і  достатній фінансовий ресурс, і могли провести свої реформи». - зазначив Юрій Вілкул.  

5 березня відбулися збори шести Асоціацій  місцевого самоврядування Польщі.  «Йшло широке обговорення за всіма напрямками і учасники були  єдині  в тому, що   питання життя кожного села і міста повинні вирішуватися не тільки  в центрі, але й на місцях. Всі наголошували на важливості субсидіарності влади, тобто, на розмежуванні повноважень, а також підкреслювали: децентралізація - це найбільша демократія та можливість  для розвитку держави»,- наголосив Юрій  Вілкул.

Президент Асоціації міст України  мав зустрічі з делегатами Франції та Німеччини, які запевнили, що готові надати необхідну підтримку щодо розвитку місцевих громад, втілення в життя принципів Європейської Хартії місцевого самоврядування в Україні.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому        
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net                                                                  


 

 

10 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради