Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії»): чи впливають квадратні метри на реєстрацію місця проживання

Створено: 2023-02-10 09:08:51Оновлено: 2023-02-10 09:17:10

Нерідко власників житла цікавить питання, скількох осіб можна зареєструвати в одній квартирі, щоб не порушити при цьому норми законодавства. Раніше діюча прописка носила дозвільний характер. У зв'язку з цим громадянам доводилося отримувати схвалення з боку державних органів на реєстрацію за конкретною адресою. В такому випадку враховувалися санітарні норми, в тому числі розміри житлової площі, на якій прописується людина. Прописка дозволяла прописувати на житловій площі тільки близьких родичів.

Державні органи більше не обмежують людину в вільному виборі місця проживання. А будь-які санітарні норми і розміри житлової площі, на якій може бути зареєстрована певна кількість людей,  ліквідовані.

Наразі власники житла мають право прописати під одним дахом стільки людей, скільки потрібно. Зареєструвати у своїй квартирі можна будь-кого, в тому числі і зовсім сторонню людину.

Варто пам’ятати, що реєстрація являється офіційною адресою особи, а тому це певна відповідальність. Крім того, для реєстрації місця проживання потрібна згода всіх без виключення власників житла.

Нагадуємо, що в умовах воєнного стану офіси реєстрації місця проживання фізичних осіб Центру «Віза» («Центр Дії»)  виконкому Криворізької міської ради працюють з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 15:30, технічна перерва з 12:30 до 13:00.

Прийом громадян здійснюється за попередньою реєстрацією на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради http://viza.kr.gov.ua або за допомогою QR-кодів:

 

Ми працюємо для Вас!

Все буде Україна!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
тел. 0 800 500 459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

 

http://viza.kr.gov.ua

 

10 лютого 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради