Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Прес-конференція на тему «Комунальна власність міста», яку провів заступник міського голови Андрій Гальченко

Створено: 2012-02-10 13:36:10Оновлено:

09 лютого у виконкомі Криворізької міської ради пройшла прес-конференція на тему «Комунальна власність міста», яку провів заступник міського голови Андрій Гальченко.

Зокрема, під час пресової конференції було відзначено, що органами місцевого самоврядування у сфері комунальної власності міста ефективно здійснюються повноваження, надані міською радою, щодо управління, користування та розпорядження муніципальною власністю міста, приватизації, відчуження, передачі в орендне користування комунального майна тощо. За словами заступника міського голови, робота за цим напрямком постійно удосконалюється завдяки раніше упровадженій автоматизованій комп'ютерній системі ведення єдиного реєстру нерухомого комунального майна територіальної громади Кривого Рогу, яка дає можливість відстежувати його накопичення, рух та інше.

Так, за результатами проведеної останньої щорічної інвентаризації вартість комунального майна міста складає 20,3 млрд.грн. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, вона збільшилася на 350,42 млн.грн. Збільшення відбулося за рахунок прийняття у власність територіальної громади міста Кривого Рогу об'єктів житлового, нежитлового фондів, соціальної інфраструктури тощо.

Крім того, міська рада спільно з виконавчими комітетами міської та районних у місті рад постійно здійснює заходи стосовно поповнення комунальної власності Кривого Рогу об'єктами житлового фонду, соціальної інфраструктури державної та інших форм власності. Ураховуючи, що одним із основних завдань міської ради та її виконавчого комітету залишаються збереження, ефективне й раціональне використання комунального майна та поповнення міського бюджету, у місті відпрацьовано механізм орендно-договірних стосунків. Повноваження орендодавця об'єктів комунальної власності покладені на управління комунальної власності міста, від імені якого укладаються договори оренди. Усього станом на 01.01.2012 укладено 1948 договорів оренди на загальну площу 270,6 тис. м2. У 2011 році від орендної плати надійшло коштів у сумі 20,7 млн.грн. При цьому, перераховано до міського бюджету 10,7 млн.грн., що на 127,6% більше від запланованої суми. Протягом 2012 року очікується надходження коштів від оренди 25,2 млн.грн. та перерахувати до міського бюджету 17 млн.грн

Також щомісячно формується перелік вільних приміщень, який передається до муніципального бюро апарату міської ради й виконкому та розміщується на офіційній сторінці виконкому міськради в мережі Інтернет і сайті Ресурсного центру.

У 2011 році, згідно з затвердженими переліками, підлягав приватизації 81 об'єкт комунальної власності міста. З них продано 55 об'єктів на загальну суму 9,149 млн. грн.

У 2012 році очікувані надходження коштів до міського бюджету від приватизації складуть 8 млн. грн.

Для забезпечення їх виконання, виконкомом міськради проведена певна робота та складено перелік об'єктів, які можуть бути приватизовані в 2012 році.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради