Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося засідання виконкому міської ради

Створено: 2010-09-09 13:19:02Оновлено:

8 вересня відбулося засідання виконкому міської ради. Його провів виконуючий обов'язки міського голови - секретар міської ради Сергій Маляренко.

На засіданні було розглянуто основне питання щодо якості надання послуг телефонного зв'язку в місті. Доповідаючи про стан справ, начальник відділу транспорту і зв’язку С. Жупінас відзначив, що останні п'ять років телефонна мережа в Кривому Розі зазнала суттєвої модернізації. Зокрема виведені з експлуатації дві старі станції, інші дообладнані за сучасними цифровими технологіями, операторами зв'язку введено в експлуатацію більше 55 тисяч номерів цифрових станцій, прокладено 112 кілометрів кабелів, замінено на більш сучасні вуличні телефонні апарати тощо. За насиченістю телефонним зв'язком Кривий Ріг на першому місці в області, випередивши навіть Дніпропетровськ, не кажучи вже про середній показник по Дніпропетровщині.

Окрема увага на засіданні виконкому була приділена легалізації трудових відносин у сфері малого і середнього бізнесу. Як розповів С. Маляренко, понад чотири роки виконкомом проводяться заходи щодо легалізації суб'єктами господарювання найманих працівників, детінізації заробітної плати. За цей період створені міська та районні групи з цих питань, розроблено механізм обстеження об'єктів малого і середнього бізнесу із залученням органів контролю і нагляду, працюють "телефони довіри" по прийому звернень найманих працівників з питанн дотримання чинного законодавства про працю тощо. Разом з тим, нині спостерігається зменшення як чисельності обстежень об'єктів бізнесу (зокрема, районними групами - практично на чверть), так і ефективність легалізаційної роботи. За дорученням міського голови Юрія Любоненка відтепер ситуація з боротьбою з цим негативним явищем розглядатиметься на засіданнях міськвиконкому окремо по кожному району міста. Першим у списку - Саксаганський район. Відзвітувала з цього питання начальник управління розвитку підприємництва міськвиконкому Ірина Рижкова. Вона зазначила, що показники роботи районної робочої групи свідчать про певний позитивний результат.

Загалом на засідання було винесено 34 питання. Крім того, С. Маляренко відзначив криворіжців, які були відповідно до Указу Президента Віктора Януковича удостоєні державних нагород з нагоди 19-ї річниці Незалежності країни. З цієї нагоди в.о. міського голови Сергій Маляренко вручив начальнику дільниці ВАТ "ІнГЗК" Г. Зубу, голові Криворізької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Ю. Федосенку та режисерові-постановнику театру ім. Т. Шевченка В.Полубоярцеву вітальні листи голови облдержадміністрації О. Вілкула з нагоди вручення високих державних нагород.

(Детальніше – на сторінках газети «Червоний гірник» № 137-138 від 9.09.2010)


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради