Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вже цієї осені жителі віддаленого мікрорайону Кривого Рогу будуть отримувати медичну допомогу в своїй амбулаторії

Створено: 2018-08-09 13:45:41Оновлено: 2018-08-09 13:48:20

У Металургійному районі закінчено будівництво ще однієї сучасної амбулаторії практики сімейної медицини. Це - одна з семи амбулаторій, які будуть відкриті в Кривому Розі у рамках спільного проекту міста і Світового банку.

Мікрорайон Кривий Ріг,41 або, як звикли його називати жителі, селище Ілліча, розташований досить далеко від центральних районів міста. Тут живе півтори тисячі мешканців, з них близько 400 дітей. За медичною допомогою людям доводиться їздити за 14 км. Голова селищного квартального комітету Тетяна Малютіна сказала: «Для нас питання отримання лікарської допомоги одне з найважливіших. У селищі ніколи не було аптеки, є один медпункт, але цього недостатньо. А у нас багато літніх людей, маленьких діток. За консультацією лікаря їздимо до амбулаторії, що на Соцмісті в районі ринку «Термінал» або «Червоної». Ми звернулися до мера Юрія Вілкула та депутата міськради Олега Ляденка з проханням вирішити цю проблему. Нам пообіцяли, що в селищі буде своя нова, сучасна амбулаторія. І ми бачимо, що слово своє вони дотримали! З нетерпінням чекаємо відкриття».

Депутат міськради Олег Ляденко підкреслив: «Місто вирішує проблему з надання первинної лікарської допомоги для віддалених мікрорайонів. Наближаємо медичні послуги до мешканців, робимо їх більш якісними та доступними. Спільними зусиллями з міським головою, депутатами нам вдалося вирішити вкрай важливе питання для жителів цього селища, і тепер їм не треба буде їхати далеко в центр за медичною допомогою».

А 10 серпня у Довгинцівському районі на військовому містечку-33 вже буде відкрита перша в місті амбулаторія, побудована в партнерстві зі Світовим банком. Всього до кінця року планується відкрити шість амбулаторій. Усе необхідне обладнання і оснащення для медичного закладу закуплено за рахунок міського бюджету.

В амбулаторії селища працюватимуть педіатр і терапевт, денний стаціонар, кабінет для щеплень, аптечний пункт. За завданням мера для зручності пацієнтів з обмеженими можливостями обладнаний пандус. Фактично, будівельні роботи завершені, проводиться благоустрій території та технічне питання - підключення будівлі до електропостачання.

Поруч з амбулаторією розташований навчально-виховний комплекс. Для зручності і комфорту учнів і педагогів три роки тому з ініціативи мера Юрія Вілкула була проведена реконструкція будівлі НВК. А в цьому році батьки звернулися до депутата міськради Олега Ляденка з проханням допомогти з ремонтом актової зали. Необхідні кошти були виділені, і до початку навчального року хлопчиків і дівчаток чекатиме оновлений гарний зал. Раніше депутат придбав для комп'ютерного класу необхідне обладнання. Крім того, депутат вирішив питання щодо асфальтування центральної дороги селища, яка веде до навчально-виховного комплексу та амбулаторії.

 

Довідково:

Незважаючи на кризу, міська влада Кривого Рогу системно реалізує масштабну програму з будівництва та відкриття нових сучасних амбулаторій. У Кривому Розі зараз діє 38 амбулаторій, до 2020 року заплановано створити ще 27. У партнерстві зі Світовим банком у Кривому Розі будуть побудовані амбулаторії по вул. Електрозаводська, 22а; Шмаковська, 15; на мкр. Ювілейний, 8а; у військовому містечку-33, буд.14; у селищі Ілліча по вул. Шиферна, 35А; по вул. Переяславській, 18; на мкр. 7-й Зарічний, 9А.

Для амбулаторій за рахунок міського бюджету закуповується все необхідне сучасне обладнання: електрокардіографи, обладнання для обстеження майбутніх мам і малюків, офтальмологічне та ЛОР-обладнання, сумки-холодильники для зберігання вакцин і т.д. Для обслуговування пацієнтів на дому в розпорядженні лікарів буде автомобіль.


09 серпня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради