Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про регуляторну діяльність

Створено: 2018-07-09 16:16:23Оновлено: 2018-07-09 16:19:13

Про регуляторну діяльність

 

Досягнення вдосконаленого нормативно-правового поля регулювання господарських відносин можливе лише за умови неухильного дотримання органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та нормативно-правових актів, якими забезпечується реалізація окремих його норм.

Реєстр діючих регуляторних актів, прийнятих Криворізькою міської радою та її виконавчим комітетом, налічує 38 одиниць, який разом з графіком здійснення заходів з відстеження результативності дії регуляторних актів відділами, управліннями, іншими органами міської ради затверджено рішенням виконкому міської ради від 13.12.2017 №525, підтримуються в актуальному стані, розмішено на офіційному веб-сайті виконкому Криворізької міської ради в підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Законодавство України» та реєстр регуляторних актів оприлюднено на Єдиному державному порталі відкритих даних відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 №835, зі змінами.

Робота з перегляду діючих міських регуляторних актів у виконкому Криворізької міської ради проводиться системно. Крім того, у ІІ кварталі 2018 року проведено узагальнення перегляду діючих міських регуляторних актів з дотриманням вимог ст.11 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», листа Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 23.04.2018 №ВХ-3070/0/1-18.

Запроваджено публічні принципи формування складу міської робочої групи з перегляду чинних місцевих нормативних актів (повідомлення про формування групи за 15 днів (17.05.2018) оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету).  Роботу міської робочої комісії з перегляду чинних місцевих регуляторних актів розпочато 31.05.2018 року, склад сформовано з дотриманням паритетності учасників щодо представників громадських, профспілкових організацій, суб’єктів господарювання.

Інформаційний матеріал (паспорти регуляторних актів) проекспертовано  представниками 10 міських галузевих рад підприємців за відповідною спрямованістю та надано на розгляд оптимізований перелік регуляторних актів (38 одиниць) міській робочій групі з їх перегляду для удосконалення місцевого регуляторного середовища та покращення регуляторних умов розвитку підприємництва у місті. З висновками щодо перегляду можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету. Основні тези, які задекларовані при проведенні перегляду регуляторних актів: відповідність принципам державної регуляторної політики,  антимонопольному законодавству; вимогам актів вищої юридичної сили, у т. ч. компетенції органів місцевого самоврядування.

На актуальність питання зосереджено увагу депутатів міської ради та громади на черговій сесії 27.06.2018 головою постійної комісії міської ради з питань регуляторної політки та підприємництва Шаповаловою К.Г. з прийняттям рішення міської ради від 27.06.2018 №2778 «Про ефективність підтримки малого та середнього підприємництва й удосконалення політики його розвитку».

Додаткову інформацію із зазначених питань можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 512, тел. 92-25-89).

З графіком здійснення заходів з відстеження результативності регуляторних актів на 2018 рік; реєстром діючих регуляторних актів Криворізької міської ради та її виконкому; заходами щодо реалізації в місті державної регуляторної політики у 2018 році можна ознайомитися на офіційній сторінці Криворізької міської ради та її виконавчого комітету  в мережі Інтернет у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Законодавство» http://kr.gov.ua.».

09 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради