Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДАЙДЖЕСТ ДІДЖИТАЛ-МЕСЕДЖІВ

Створено: 2021-04-09 15:06:05Оновлено: 2021-04-09 16:17:22

Не порушуючи традицій, ВАША DIGITAL «ВІЗА» презентує діджитал-цікавинки цього тижня.

Важливою подією стало наближення до впровадження онлайн-реєстрації місця проживання для громадян, і з 1 квітня 2021 року ДМС вже отримує від органів реєстрації інформацію про реєстрацію місця проживання громадян виключно в електронному вигляді. Такі відомості надходять до відомчої інформаційної системи ДМС (ВІС ДМС) з подальшою їх передачею до Єдиного державного демографічного реєстру.

Після здійснення низки важливих заходів стало можливим не лише передавати в режимі онлайн актуальну і повну інформацію до ВІС ДМС, але й вирішити проблему накопичення неякісних даних та їх дублювання.

Планується, що невдовзі зареєструвати або змінити місце реєстрації можна буде повністю онлайн - на порталі Дія або через мобільний застосунок Дія. Для цього необхідно буде обов’язково авторизуватися, заповнити заяву та підписати її кваліфікованим електронним підписом (КЕП). Спочатку послуга буде доступна для українців, які мають ID-картку, а після прийняття відповідного закону - і для власників паспорта-книжечки.

А ще - реалізація проєкту «актуальної прописки» створить умови для запуску електронної послуги онлайн щодо зміни реєстрації місця проживання особи – однієї з найбільш очікуваних послуг!

Нагадаємо, що в 2017 році Кривий Ріг, одним із перших, запровадив Електронний реєстр територіальної громади, який став основою для реалізації нових електронних сервісів, які успішно протестовані спільно з Мінцифрою та Міністерством внутрішніх справ України в грудні 2020 року:

- «Е-реєстрація місця проживання дітей до 14 років» - це можливість «прописати»  дитину віком до 14 років через портал Дія онлайн, не виходячи з дому – за 5 хвилин! Батькам достатньо мати КЕП, а результат послуги надається в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі Дія.

- «Актуальна е-прописка в Дії» - сервіс, який дозволить криворіжцям відмовитись від паперових довідок про «прописку» та використовувати замість них електронні документи в мобільному додатку Дія.

А ще, з 1 грудня 2021 року послуги мобільних операторів наблизяться до абонентів. Змінити мобільного оператора і залишити поточний номер телефону можна буде за добу! Що отримаємо? 

-       Простіший порядок подачі заяви

-       Охочі скористатися послугою звертатимуться лише до одного – нового оператора

-       Договір з колишнім оператором розриватиметься автоматично

-       Перенесення номера відбуватиметься у максимально короткі строки – 1 день.

У період пандемії коронавірусу особливо важливо розширювати можливості розвитку цифрових компетентностей публічних службовців. Тому, Мінцифра і НАДС домовились:  

-       підвищувати ефективність діяльності державних службовців у сфері цифрових трансформацій.

-       підвищувати ефективність діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у сфері цифрових трансформацій.

Адже, держслужбовці повинні ефективно використовувати сучасні цифрові технології у роботі, професійному та особистісному розвитку. 

Також, Мінцифрою анонсовано початок роботи Кабінет учителя на платформі «Всеукраїнська школа онлайн». Можливість вчителів: 

-         Відстежувати прогрес у навчанні кожного учня

-         Влаштовувати дискусії для обговорення окремих тем

-         Створювати віртуальні класи

-         Запрошувати учнів до перегляду курсів 

Заплановано забезпечити можливість для вчителів створювати власні курси на платформі.

Ще, анонсований запуск мобільного застосунку «Всеукраїнська школа онлайн» у 2021 році. Діти зможуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через відсутність або з інших причин.

І наостанок, запущено освітній серіал  «Адміністративний ресурс і як йому протидіяти». Це 8 міні-серій по 6-11 хвилин. Подивитися можна на порталі Дія.Цифрова освіта

Освітній серіал охоплює теми: 

-         Що таке зловживання адміністративним ресурсом? 

-         Які є різновиди адміністративного ресурсу?

-         Чи є адмінресурс порушенням виборчого законодавства?

-         Скільки випадків адмінресурсу було на останніх місцевих виборах?

-         Як можна зменшити практику використання адміністративного ресурсу?

Після перегляду і успішного складання фінального тестування кожен отримає сертифікат, що засвідчує проходження курсу обсягом 0,2 кредиту ЄКТС.

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління

та чекайте на наступні дайджести від ВАШОЇ DIGITAL «ВІЗИ»

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

09 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради