Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг – місто талановитих людей та багатих культурних традицій

Створено: 2019-11-08 10:11:35Оновлено: 2019-11-08 10:13:23

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва міський голова Юрій Вілкул привітав діячів культури, керівників і викладачів закладів культури , працівників театрів, бібліотек, музеїв, художників з професійним святом.

 «Культурні досягнення та традиції – це наш скарб. І збереження культурної, духовної спадщини, шанування видатних земляків є не лише приводом для гордості, але й запорукою подальшого розвитку Кривого Рогу. Без вашої підтримки й розуміння, без вашого доброго серця, ініціативної творчої думки неможливі ці позитивні зміни в житті рідного міста»,- зазначив Юрій Вілкул.

Культурна сфера міста об'єднує понад 100 закладів: 12 палаців, 3 театри, 18 шкіл мистецтв, музичний коледж, Криворізький державний цирк, 46 бібліотек, міський виставковий зал, історико-краєзнавчий музей та його філії. У них працюють понад 2,5 тис творчих, талановитих людей.

Протягом року у Кривому Розі вирує різножанрове творче життя. Проводяться театралізовані свята та понад 35 фестивалів і конкурсів. Серед них – мистецькі події національного рівня, що збирають рекордну кількість учасників. Це - всеукраїнські фестивалі «Червона калина», «Козацькі пісні», «Джаз на Поштовій», «Сучасні ритми».

«Ми вдячні нашим корифеям за їх багаторічну натхненну працю, ініціативність, активну життєву позицію. Також, ми завжди радіємо досягненням наших юних криворіжців, їхнім перемогам на міжнародних, всеукраїнських фестивалях та конкурсах, у престижних телевізійних шоу-програмах. Ми віримо, що наші кращі традиції будуть примножуватися і Кривий Ріг завжди буде містом творчих досягнень, відкритим і доступним для кожного, а професіоналізм та ініціативність будуть успішно працювати на майбутнє», - сказала Ольга Тронь директор школи мистецтв №2.

Місто завжди знаходить можливість, щоб підтримати заклади культури. У 2019 році за рахунок коштів міського бюджету виділено 10,9 млн грн на капітальні ремонти закладів культури, близько 5 млн грн - на придбання обладнання та поповнення бібліотечних фондів.

08 листопада 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради