Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі на лінію вийшов десятий тролейбус з дизель-генераторною установкою та оновлений трамвай

Створено: 2019-11-08 10:14:12Оновлено: 2019-11-08 10:17:03

Після капітального ремонту автопарк муніципального електротранспорту   поповнили  гібридний тролейбус і модернізований сучасним обладнанням трамвай.  Запуск електротранспорту проінспектував міський голова Юрій Вілкул.

У Кривому Розі діє програма розвитку муніципального електротранспорту. За останні три роки на підприємстві «Міський тролейбус» було проведено капітальний ремонт 19 тролейбусів, у тому числі,  9 - із встановленою дизель-генераторною установкою.  На комунальному підприємстві  «Швидкісний трамвай» відремонтовано 10 одиниць рухомого складу.

«Ми системно підходимо до вирішення дуже важливого для криворіжців транспортного питання. Для нас пріоритет - розвиток муніципального електротранспорту. Він має бути доступним, зручним, і найголовніше, комфортним для пасажирів», - зазначив Юрій Вілкул.

Черговий гібридний тролейбус вийшов на маршрут №24, який працює від зупинки «мкрн. Східний-3» до зупинки «Авіаколедж». На цьому маршруті працювало  9 тролейбусів. «Відтепер, працюватиме 10. Завдяки цьому зменшиться інтервал руху і більше криворіжців зможуть скористатися цим тролейбусом. Техніка з дизель-генераторною установкою, що забезпечує її рух в автономному режимі», - сказав Сергій Сиротюк, начальник відділу транспорту і зв’язку.

Щоденно у Кривому Розі на 21 трамвайному маршруті працює 71 трамвай. Вони   перевозять  понад 100 тисяч пасажирів на добу.

«Це є найбільш комфортний і економічний вид транспорту для багатьох криворіжців, у тому числі, для пільгових категорій. У цьому році  - це вже другий вагон після капітального ремонту. У ньому змінено дизайн кабіни водія, виконано ремонт елементів каркасу кузова, замінено зовнішню металеву обшивку кузова, повністю замінено електропроводку, світильники - на енергозберігаючі, старі пасажирські крісла на нові. Після такого капремонту строк служби вагона подовжується до 10 років», - підкреслив директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько.

Місто активно працюємо і в сфері залучення коштів міжнародних фінансових організацій на оновлення рухомого складу міського електротранспорту. Проект «Оновлення тролейбусного парку  Кривого Рогу», яким передбачається закупівля 54 одиниць нових тролейбусів, супутнього ремонтного та діагностичного обладнання та модернізації інфраструктури вже знаходиться на фінальній стадії. Перші 4 одиниці нових тролейбусів будуть поставлені до Кривого Рогу до кінця  цього року.

08 листопада 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради