Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На Дніпропетровщині Кривий Ріг обраний майданчиком для проведення регіонального відбору Всеукраїнського конкурсу «Worldskills Ukraine»

Створено: 2019-11-08 10:09:12Оновлено: 2019-11-08 10:10:55

У Кривому Розі з 6 по 8 листопада проходить І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine–2019».

Це - наймаштабніше змагання з робітничих професій серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів та молодих працівників віком від 18 до 24 років.

З вітальним словом до конкурсантів та гостей звернувся міський голова Юрій Вілкул: «Нам дуже приємно, що саме Кривий Ріг обраний для проведення регіонального відбору конкурсу «WorldSkills Ukraine – 2019». Радий бачити у цьому залі стільки талановитих, перспективних, працьовитих молодих людей. Ви – наша гордість, надія, рушійна сила й майбутнє України. Ми створюємо всі умови для підтримки креативної молоді, сприяємо формуванню в учнів інтересу до робітничих професій. Саме тих професій, які потрібні нашому промисловому місту», - зазначив мер.

Worldskills Ukraine - частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який відомий майже 70 років. Ці змагання проводяться в 74 країнах світу. У 2016 році Україна стала членом Worldskills International.

Сам конкурс проходить в два етапи: відбірковий та фінальний. Участь у регіональному відборі беруть більше 80 учасників, які представляють різні куточки Дніпропетровської області. Протягом трьох днів їх чекають професійні змагання за 9 окремими напрямами. Конкурсанти будуть демонструвати свої професійні навички, виконуючи практичні завдання в умовах обмеженого часу. Журі оцінюватиме майстерність конкурсантів в обслуговуванні залізничного транспорту, зварювальних, електромонтажних, слюсарних і токарних роботах, транспортуванні вантажів, водних технологіях, експлуатації важкої техніки, кладці цегли, кулінарному та кондитерському мистецтвах.

«Регіональні відбіркові тури створюють прозорі та рівні умови для проведення турніру в Україні, переможці якого будуть представляти нашу державу на WorldSkills International. І як показав досвід минулих років, сотні хлопців та дівчат завдяки конкурсу зарекомендували себе перед роботодавцями та отримали квиток у професійне майбутнє саме вдома, в Україні», - підкреслила Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти і науки.

Захід організовано Міністерством освіти і науки України за підтримки генерального партнера конкурсу «WorldSkills Ukraine – 2019» компанії Метінвест.

08 листопада 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради