Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Актуальні питання призначення житлових субсидій в «Візі»

Створено: 2018-11-08 15:06:42Оновлено: 2018-11-08 15:07:43

(коментує департамент соціальної політики виконкому Криворізької  міської ради)

 

         В умовах підаищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги житлові субсидії залишаються головним механізмом забезпечення соціального захисту населення та гарантують малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг.

         Однією з головних задач органів соціального захисту населення є надання якісних та доступних послуг мешканцям міста, в тому числі з питань призначення субсидій. Кожна сім'я, яка має право на цей вид допомоги, має ним скористатися.

         З цією метою в управліннях праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад діють єдині приймальні, прийом ведеться за допомогою талонної системи за графіками – макетами, діють «гарячі» телефонні лінії, за допомогою яких можна замовити талон на зручний день та час, отримати кваліфіковану консультацію.

         З метою забезпечення доступності громадян віддалених та густонаселених районів міста і селищ до адміністративних і соціальних послуг за ініціативою міського голови майже рік у місті працює Мобільний офіс муніципальних послуг, в якому разом з іншими спеціалістами здійснюють прийом спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад. Таким чином, люди за місцем проживання мають змогу отримати вичерпну консультацію та надати документи на різні види соціальних допомог, в тому числі на субсидію, а в подальшому отримати повідомлення про її призначення.

         За період роботи Мобільного офісу з питань соціального захисту звернулося 4,5 тис. чол., що складає понад 60% від усіх звернень, в тому числі 2,5 тис. чол. з питань призначення субсидії.

         Маломобільні громадяни, сім'ї, які виховують дітей з інвалідністю, літні люди мають змогу надати документи на призначення субсидії за допомогою двох мобільних кейсів безпосередньо за місцем проживання.

         З метою надання консультативної допомоги мешканцям міста з питань соціального захисту, в тому числі з питань призначення житлових субсидій, спеціалісти департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міськради щодня працюють в Центрі «Віза».

        Найбільш актуальними питаннями, з якими звертаються громадяни, є питання призначення субсидії при наявності заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг, особам, які фактично проживають за адресою, у разі, якщо хтось з членів сім'ї перебуває за кордоном, врахування доходів членів сім'ї, які не зареєстровані за адресою надання субсидії.

        Вирішувати всі ці питання сьогодні надано можливість районним комісіям в залежності від конкретних обставин в кожному випадку індивідуально. Тільки з початку поточного року за рішеннями вказаних комісій призначено субсидії близько 7 тис. сімей.

 

 

Ми працюємо для Вас!

Наша якість – Ваша довіра!

 

                                                     Контакти Департаменту

                                                                     соціальної політики:

Тел. (0564) 74-72-77,

e-mail: [email protected]

 

08 листопада 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради