Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В Україні запрацював сервіс «е-пенсія»

Створено: 2019-10-08 11:05:38Оновлено: 2019-10-08 11:07:47

Пенсійний фонд України запровадив послугу онлайн – оформлення пенсій. Відтепер заяву про призначення пенсії можна надати не виходячи з дому через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього на порталі потрібно зареєструватися з електронно-цифровим підписом і дотримуватися інструкцій. Відсканувати паспортні дані, ідентифікаційний код, трудову книжку та інші документи про стаж (диплом, військовий квиток тощо). Потім заповнити відповідну форму.

Претендент на призначення пенсії прикріплює файли сканованих документів, дає згоду на опрацювання інформації в електронному вигляді, заповнює анкету для отримання пенсійного посвідчення, підписує електронно-цифровим підписом весь пакет документів і відправляє його до Пенсійного фонду України.

Якщо документи, які прикріплені до електронної заяви відповідають стандартним вимогам у фонді їх опрацьовують до 10 днів. Далі клієнт отримає смс-повідмлення чи то про результат призначення пенсії, чи про те, що необхідні додаткові документи.

Така послуга має зменшити паперовий документообіг та розвантажити працівників в управління пенсійного фонду.

Слід зауважити, що подати документи на призначення пенсії можна також і у звичний спосіб, звернувшись до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України.

     Ми працюємо для мешканців міста і завжди готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати за електронною адресою: upszn@kr.gov.ua

 

Контакти департаменту соціальної політики:

тел. (0564)74-72-77, 097-027-26-24

адреса: пр. Металургів, 36б

 

08 жовтня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради