Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

МІСЬКВИКОНКОМ РОЗ`ЯСНЮЄ: ЩО РОБИТИ ЯКЩО ЗМІНИВСЯ УЧАСНИК В ТОВ?

Створено: 2018-06-08 14:58:46Оновлено: 2018-06-08 15:02:46

В Україні переважна більшість товариств з обмеженою відповідальністю створені двома-трьома фізичними особами. Процедура виходу учасника – не рідкість.

Це може бути власна ініціатива учасника товариства або ж рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про примусове виключення із складу учасників юридичної особи. Учасник може продати, передати, подарувати свою частку як учасникам товариства, так і третім особам, бажаючим придбати частку у статутному капіталі товариства.

У зв’язку з цим, виконавчий комітет Криворізької міської ради доводить до відома учасників товариств з обмеженою відповідальністю, які бажають вийти зі складу учасників, наступну інформацію.

Для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, а саме зміни учасника, подаються такі документи:

- заява;

- примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю про зміни. У разі участі представника учасника юридичної особи у прийнятті рішення загальними зборами учасників додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження;

- документ, що підтверджує реєстрацію іноземної особи в країні її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського, судового реєстру тощо), - у разі змін, пов’язаних із входженням до складу учасників юридичної особи іноземної юридичної особи; 

- документ про сплату адміністративного збору;

- статут в новій редакції;

- примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про вихід із складу учасників та/або заява фізичної особи про вихід із складу учасників, та/або договору, іншого документа про перехід чи передачу частки учасника у статутному капіталі, та/або рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про примусове виключення із складу учасників юридичної особи або ксерокопія свідоцтва про смерть фізичної особи, судове рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою;

- примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує повноваження - у разі подачі документів уповноваженою особою.

Зареєструвати зміни до відомостей про юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань просто, доступно, якісно можна звернувшись до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» чи його територіальних підрозділів. Також реєстраційні дії проводяться іншими акредитованими суб’єктами.

17 червня 2018 року набере чинності Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Новим законом змінено процедуру включення та виключення учасників; вимоги до статуту та перелік документів для державної реєстрації змін до відомостей. Отже, звернувшись для державної реєстрації після зазначеної дати, документи мають відповідати вимогам нового законодавства.

 
Ми налаштовані на Ваш успіх!

У нас ПРОСТО, ДОСТУПНО, ЯКІСНО!

 Наші контакти:

 Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; тел. 90-51-53, 90-51-63; e-mail: [email protected]

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 Територіальні підрозділи Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тернівський район, вул. Короленка, 1А, каб. 126 (тел. 35-41-74);

Покровський район, вул. Шурупова, 2 (тел. 440-32-20);

Саксаганський район, вул.Володимира Великого 32, каб.119 (тел.64-31-55);

Довгинцівський район, вул. Дніпровське шосе, 11, каб. 108 (тел. 71-55-57);

Центрально-Міський район, вул. Староярмаркова буд. 44 (тел. 90-21-65);

Інгулецький район, проспект Південний буд. 1 (тел. 406-50-60);

Інгулецький район, вул. Гірників 19, каб. 4.

 


 

08 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради