Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-реліз

Створено: 2018-06-08 15:57:48Оновлено: 2018-06-08 16:00:35

зустрічі з представниками суб’єктів підприємництва, банківських установ з метою популяризації Порядку використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації щодо створення нових робочих місць та розвитку бізнесу

07.06.2018 у виконкомі міської ради відбулася зустріч з суб’єктами  господарювання та представниками банківських установ, у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75% статутного капіталу. Мета зустрічі - популяризація удосконаленого Порядку використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації, який ухвалено рішенням виконкому міської ради від 22.05.2018 №251, презентація банківських Програм для розвитку підприємництва та створення нових робочих місць.

На зустрічі були присутні суб’єкти підприємницького діяльності, у тому числі, які оформили банківський кредит та планують створити нові робочі місця, представники Криворізької філії ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк», філії АТ «Укрексімбанк» в м. Кривому Розі,  Дніпропетровської обласної дирекції АБ «УКРГАЗБАНК», студентської молоді, органів місцевого самоврядування, преси.

У ході зустрічі зосереджено увагу присутніх про основні положення удосконаленого Порядку. Відтепер виплата часткової компенсації здійснюється через 6 місяців у розмірі 75% від фактично сплачених відсоткових ставок за кредитом з моменту створення нових робочих місць, за умови їх збереження. Підвищено максимальну суму кредиту до 500,0 тис. грн. Часткова компенсація надається з урахуванням кількості створених нових робочих місць та суми отриманого кредиту (від 50,0 / 100,0 тис. грн. – не менше 1 нового робочого місця, від 200,0 / 300,0 тис. грн. – не менше 2 нових робочих місць, від 400,0 тис. грн.  або 500,0 тис. грн. – не менше 3 нових робочих місць).

Банківські установи презентували програмні продукти щодо кредитування малого й середнього підприємництва.

  У ході плідної дискусій ухвалено конкретні механізми взаємодії органів місцевого самоврядування з представниками банківських установ, у першу чергу на створення нових робочих місць за рахунок підтримки підприємців, та залучення, окрім банківських установ з якими укладено Договори про співробітництво,  інші банківські установи, у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75% статутного капіталу, підприємниців, як основної рушійної сили  розвитку економіки міста.


 

08 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради